Fransk statsråd fordømmer evangelikal organisasjon etter at undercover-journalist filmet kristne som ba for homofile.

Foto: Aaron Burden fra Unsplash
Foto: Aaron Burden fra Unsplash

Debatten om konverteringsterapi i Frankrike har fått ny vind i seilene etter at en statsråd uttrykte kraftig misnøye mot en evangelisk kristen gruppe. Det skriver avisen Dagen.

Ifølge Dagen startet det hele da en journalist gikk undercover på en sommerleir arrangert av den evangeliske gruppen «Torrents de Vie» (Strømmer av liv).

Journalisten brukte et skjult kamera for å filme forbønnshandlinger. Bønnen skal ha hatt som formål å endre deltakernes seksuelle orientering.

Statsråd krever etterforskning

Opptakene, som ble sendt på BFMTV 30. august, fikk Frankrikes likestillingsminister Bérangère Couillard til å se rødt på Twitter.

Der skrev hun: «Jeg ber umiddelbart DILCRAH om å kontakte Riksadvokaten for å etterforske handlingene til Torrents de Vie. Jeg fordømmer sterkt disse uakseptable praksisene.»

DILCRAH er en forkortelse for «Délégation Interministérielle à la Lutte Contre le Racisme, l’Antisémitisme et la Haine anti-LGBT», på norsk «Interdepartemental delegasjon for bekjempelse av rasisme, antisemittisme og anti-LHBT-hat».

Frankrike vedtok en lov mot konverteringsterapi i fjor, og nå kan denne loven bli testet for første gang.

– Homofobi og transfobi

I BFMTVs studio utdypet hun sitt ståsted.

– Jeg fordømmer dette på det sterkeste. Bevisene skal sendes til påtalemyndigheten, som vil etterforske handlingene til Torrents de Vie. Dette er et åpent utstillingsvindu for homofobi og transfobi, og Torrents de Vie bør avslutte disse praksisene og oppløses som organisasjon, mente hun.

Couillard oppfordret også folk som var utsatt for dette om å anmelde saken til politiet.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter