Vipps har kjøpt regnbuearmbånd til alle ansatte

Nyheter
Foto: Branden Harvey fra Unsplash

Betalingstjenesten Vipps kan på sin hjemmeside fortelle at det er en menneskerett å elske den man vil. De har derfor kjøpt et regnbuearmbånd til alle ansatte slik at de kan være med å støtte Amnesty. Det er ikke så ofte næringslivet tar stilling til slike spørsmål, og det må være lov til å spørre hvordan de har det, de som arbeider hos Vipps, men som ikke deler dagens liberale kjønns- og samlivsetikk og som ikke støtter saken. For regnbueflagget handler nemlig om langt mer enn bare retten til å elske. Det er en hel pakke med radikale standpunkt som er bakt inn i dette symbolet på fri kjærlighet.

Så hva vil skje med de som ikke ønsker å kjøpe et regnbuearmbånd? Vil de få beskjed om at de kan glemme videre karrière i firmaet, at når det kommer til stykket, heier ikke Vipps på de som mener noe annet enn dem selv? For selv om kjærligheten er en hjertesak for Vipps, er det tydelig at selv for Vipps er det ikke mulig å være så tolerant og inkluderende de hevder de vil være…

Kjærlighet er vår hjertesak

I Vipps heier vi på hverandre uansett bakgrunn, etnisitet og legning – det er en selvfølge. Likevel skal vi aldri ta det for gitt. Vi er nemlig heldige som har det sånn.

For selv om verden går fremover, er det mange steder hvor dette ikke er tilfellet, og hvor pila peker i feil retning. Mennesker blir fortsatt diskriminert og forfulgt, bare for å være seg selv.

Kan vi i Vipps gjøre dette? Ja vi kan engasjere oss. At det er ting i verden som ikke kan løses med forenkling, betyr ikke at vi ikke kan bidra. Vi kan velge å bry oss.

Så la oss gjøre det offisielt: Å elske er en menneskerett og vi er #pålagmedkjærligheten.

Snart er det Valentines og vår gave går til Amnesty og retten til å elske den du vil. Vi har kjøpt armbånd til alle ansatte. Vil du støtte saken og bære et armbånd?

Hentet fra Vipps

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter