Fletall i Misjonskirken for å beholde dagens syn på samliv

Foto: Nick Karvounis fra Unsplash
Foto: Nick Karvounis fra Unsplash

Ifølge pastor Sten Sørensen tyder signalene på at flertallet ikke vil åpne for medlemskap for mennesker som lever i likekjønnet samliv. Han har deltatt under debatten for ledere i trossamfunnet. Det skriver avisen Dagen.

– Hvis ledelsen i vår sammenheng skal ha med seg signaler fra dette møtet, så var disse ganske tydelige, mener Sørensen, som deltar på pastor- og medarbeidersamlingen i Misjonskirken Norge i Kragerø denne uken.

Med gruppearbeid og åpen debatt diskuterte Misjonskirkens ledere tirsdag kirkesamfunnets samlivsteologi i over fem timer.

 

Under en flere dager lang ledersamling, var forslag om å endre praksis i forhold til medlemskap et av temaene.

To forslag var på forhånd sendt ut av ledelsen i trossamfunnet, og disse ble diskutert.

Det ene forslaget er å beholde dagens ordning, som innebærer at mennesker som lever i likekjønnet samliv ikke kan være medlemmer i kirkesamfunnet.

Det andre forslaget åpner for at mennesker i likekjønnet samliv kan være medlemmer, og også inneha visse oppgaver.

 

Uro i menighetene

Saken er krevende for trossamfunnet, men ifølge Sørensen var debatten preget av respekt.

– Jeg må si det var gledelig at vi klarte å diskutere dette med lave skuldre, i en vennlig og respektfull tone, sier Sørensen.

Stavanger-pastoren mener likevel det under debatten ble så tydelig at flertallet ikke ønsker en endring, at han ikke kan se for seg at ledelsen går videre på et slikt spor.

– Hvis de er rimelig musikalske, så ser de at vi er langt unna å ville endre dette, sier Sørensen.

Skaper uro

Han er usikker på om det er klokt å involvere menighetene bredt i saken, utover pastorer og medarbeidere, slik situasjonen er.

Planen er at saken skal tas opp i en generalsamtale på forsommeren, hvor delegater fra menighetene kan delta, etter hva Dagen forstår.

– Jeg er redd for at man da bare skaper uro og at menighetene tar støyten.

– Men vil du snyte menighetene for å delta i prosessen?

– Dette er krevende, men jeg er redd for at det kan bli veldig problematisk i menighetene, sier Sørensen, og peker på at signalene fra debatten i Kragerø viser at trossamfunnet trolig ikke kommer til å endre praksis nå uansett.

«Uenighetsrommet»

Generalsekretær i Misjonskirken Norge, Siri Iversen, har ikke besvart Dagens henvendelser de siste dagene.

Pastor i Misjonskirken Betlehem Oslo, Erik Andreassen, sier denne menigheten ikke har det travelt med å lande spørsmålet når det er gode samtaler på nasjonalt nivå.

– Ingen er tjent med forhastede prosesser eller ukloke endringer, sier Andreassen til Dagen.

– Er ditt inntrykk at Misjonskirken Norge vil åpne for å endre reglene for medlemskap, ut fra signalene under debatten i Kragerø?

– Jeg vil ikke spekulere i dette. Temaet er for viktig og dyptgripende til å gjøres til en kirkepolitisk kampsak. Heldigvis er Misjonskirken Norge velsignet med mange mennesker med varme hjerter og klare tanker, og jeg er trygg på at det går an å ha en god samtale hvor vi utforsker hvor stort uenighetsrommet kan være i dette spørsmålet, svarer Andreassen.

– Det jeg opplever er enstemmig, er ønsket om å forkynne evangeliet til hele verden og skape gode fellesskap for alle.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Nicolas Hoizey fra Unsplash

CitizenGo vil beskytte kvinner i OL

Organisasjonen CitizenGo skriver på sine hjemmesider: The International Olympic Committee (IOC) did not just leave the door open for “transgender” athletes to sweep the field

City Stock photos by Vecteezy

Miljø påvirker seksuell orientering

Et av de mest oppsiktsvekkende funnene fra denne studien på to millioner dansker er forskjellen i sannsynlighet for å gifte seg heterofilt vs. homofilt, basert