Joe Biden: Å nekte barn kjønnskorrigerende behandling er «nesten syndig»

Foto: Gayatri Malhotra fra Unsplash
Foto: Gayatri Malhotra fra Unsplash

november vedtok helsemyndighetene i Florida et nytt reglement som forhindrer at mindreårige får pubertetsblokkere, hormonterapi og kirurgiske inngrep som behandling for kjønnsdysfori.

Kjønnsdysfori innebærer en opplevelse av manglende samsvar mellom kjønnsidentitet og biologisk kjønn. Det nye regelverket trer i kraft 16. mars.

Guvernøren i Florida er republikanske Ron DeSantis som har vært en uttalt motstander mot slik behandling.

– Å nekte barna behandling er grusomt

Den amerikanske presidenten er derimot av en helt annen oppfatning. I et intervju med The Daily Show mandag uttalte han at å nekte disse barna medisinsk behandling for grusomt (cruel).

– Som min mor ville ha sagt, det er nesten syndig, det som skjer i Florida. Det er helt forferdelig det de gjør, sa Biden.

– Det er jo ikke slik at et barn våkner opp en morgen og sier «vet du hva, jeg har lyst til å bli en mann, eller jeg vil bli kvinne». Hva tenker de på?

Biden mener at det må på plass et lovverk som sikrer barn tilgang til slik behandling, og at de som forhindrer det må holdes ansvarlig.

– Dersom du roter med det, så bryter du loven. Ikke ulikt det som ble gjort i forhold til likekjønnet ekteskap, sa presidenten.

– Risiko for overbehandling

Parallelt inntar flere europeiske helsemyndigheter en gradvis mer forsiktig holdning til medisinsk behandling av de som lider av kjønnsdysfori, også i Skandinavia.

Svenske helsemyndigheter var først ute, og nylig fulgte Statens undersøkelseskommisjon for helse- og omsorgstjenesten i Norge etter, og kaller slik behandling utprøvende. Det vil si at behandlingen ikke har en effekt og sikkerhet som er god nok til å være en del av vanlig behandling.

En av redaktørene for British Medical Journal (BMJ), Kamran Abbasi, uttalte nylig at den mer liberale praksisen i deler av USA skjer på tross av manglende psykologisk vurdering eller bevisbyrde.

– Risikoen for å overbehandle de med kjønnsdysfori er reell, sa Abbasi til The Daily Mail.

 

Dagen

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter