Dømt for å ha delt tegneserie på Facebook

Foto: AI generert - Trojansk hest
Foto: AI generert - Trojansk hest

Den 22. februar fant det sted en urovekkende rettssak i den tyske delstaten Bayern. Den tiltalte var Eduard Pröls, senirorrådgiver i organisasjonen CitizenGO. Den politiske karakteren av rettssaken ble raskt klar, som Pröls annonserte i en Facebook-video etter dagen i retten. Selv om stemningen i rettssalen var nøktern, var statsadvokaten og dommeren – etter Pröls inntrykk – overraskende høflige og vennlige.

Fokuset var ikke på ham som individ, men budskapet retten ønsket å sende til andre. Tiltalen var en tegneserie delt på Facebook som viste hvordan pedofile bruker LHBT-ideologien som en trojansk hest for å gjøre seg sosialt akseptable.

Normalt ville forsvarer og påtalemyndighet hatt mulighet til å stoppe prosedyren, men aktor nektet. Han understreket at han ikke ville henlegge noen LHBT-relaterte saker. Ifølge Pröls presenterte statsadvokaten en sjokkerende tolkning av tegningen i tiltalen, som ikke samsvarte med Pröls’ intensjon.

Statsadvokaten krevde en bot 9.000 euro, men dommen endte opp på 6.000 euro, godt under aktoratets krav. Pröls’ forsvarer ba om frifinnelse, men dommeren fant ham skyldig i oppvigleri. Dommen er fortsatt betydelig, spesielt gitt arten av prosedyren, som Pröls fant politisk.

Forsvarsadvokaten hevdet at tegneseriene ikke var ment å fornærme eller ærekrenke LGTB-personer og ikke var gjenkjennelige. Transition news skriver at de ikke kan  publiseres av juridiske årsaker.

Det ble tross alt nevnt i retten at det kan være viktig å komme til en grunnleggende avgjørelse på dette området, det vil si å gjøre en veiledende vurdering om hva som er mulig og ikke.

Dommen vil bli anket. Vi vil gjøre rede for utviklingen.

 

transition news

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Medisin

Skottland responderer på Cass-rapporten

Skottlands regjeringsparti Scottish National Party (SNP) suspenderer bruken av pubertetsblokkere i en stor helomvending, etter å ha lest en knusende britisk rapport av barnelegen Hilary