Dommer i New York godkjenner polygami

Foto: Kristina Litvjak fra Unsplash
Foto: Kristina Litvjak fra Unsplash

En dommer i New York har slått fast at personer i polyamorøse forhold har rett til samme juridiske beskyttelse som gifte par. Det skriver avisen Norge idag.

– Tiden er inne for at polyamorøse forhold skal ha juridiske rettigheter, skrev New Yorks sivilrettsdommer Karen May Bacdayan da hun avgjorde saken. Hun la til at problemet i tidligere saker med seksuelle avgjørelser er at «de anerkjenner bare forhold med to personer.»

– Hva som var «normalt» i 1989 er ikke et barometer for hva som er normalt, skrev Bacdayan i sin avgjørelse. Hun mener definisjonen av «familie» har endret seg betraktelig siden 1989, det melder nettstedet Faithwire.

I 1989 bestemte New York at den overlevende partneren i et forhold av samme kjønn regnes som «familie». Bacyadan hevder at det i hovedsak banet vei for legalisering av homofile ekteskap i USA.

– The New York State Court of Appeals ble den første amerikanske appelldomstolen som anerkjente at et utradisjonelt forhold mellom to personer av samme kjønn har rett til juridisk anerkjennelse, skriver hun.

Bacdayan sier nå at det kan være på tide å gå videre fordi den forrige avgjørelsen var «røtter i tradisjonell ideologi.»

Tony Perkins, president for Family Research Council, mener at Bacdayans avgjørelse fører Amerika på vein til en glatt nedoverbakke.

– Mediene lo av den konservative bevegelsens bekymringer om veien mot den glatte nedoverbakken da demokratene presset på for å seksualisere militæret for 20 år siden. Nå, nesten to tiår senere, med amerikanske foreldre i deres livs kamp mot transgenderisme og dommere som baner vei for «flertallsekteskap», beviser det dessverre at vi hadde rett, skriver han i The Washington Stand.

– LHBT-kampen handlet aldri om ekteskap – det handlet om alle sosiale normer, la han til.

Perkins advarer om at demokratene driver en lov om «toleranse» som bare betyr fare for samfunnet.

– Hvis «kjærlighet» og «samtykke» er alt som definerer et forhold, så kan talsmenn for incest, pedofili og gruppeekteskap følge LHBT-reglene hele veien til gyldighet, skrev han.

Katy Faust, grunnlegger av Them Before Us, hevder sammenbruddet av tradisjonelt ekteskap og familie er et angrep på barn.

– Ekteskap av samme kjønn nekter barn et forhold til sin mor eller far. Polyamory insisterer på at barn deler oppholdsrom med en ikke-relatert og ofte roterende gruppe voksne. Langt fra bare å ha «flere voksne til å elske dem», øker denne husholdningsstrukturen et barns risiko for overgrep og omsorgssvikt og sulter dem for stabiliteten som trengs for et blomstrende liv, sier hun til The Washington Stand.

En fersk Gallup-undersøkelse viser at 23 prosent av amerikanerne nå mener polygami er «moralsk akseptabelt».

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter