Det koster å kritisere Sveriges radikale kjønnsideologi

Synge - mikrofon
Foto: Jason Rosewell fra Unsplash

Kritikk av genusideologien kan ikke fremføres i vårt naboland uten at man blir straffet for det. Men det er umulig å ha en åpen diskusjon om likestilling hvis selv den minste innvending betraktes som motstand, det skriver Document.no.

Document skriver om pedagogen Anna-Karin Wyndhamn, kjent som «Supernanny» på svensk TV og som i fjor ga ut boken Genusdoktrinen med Ivar Arpi er i trøbbel. Boken var et skarpt angrep mot både kjønnsforskning og likestillingsarbeid ved svenske universiteter og høgskoler. De sparer ikke på kruttet, skrev Khrono i en omtale av boken.

Nå har Wyndhamn skrevet et meningsinnlegg i Göteborgs-Posten hvor hun tar utgangspunkt i Daniel Sanchez, redaktøren i nettstedet Jaktjournalen. Han har havnet i en vanskelig situasjon etter at han var kritisk til at 3,2 millioner SEK av jegernes lisens ble brukt på genusforskning. Document har omtalt saken.

Nettsted kritiserte at jegere må betale for genusforskning – blir anklaget for sexisme

 

Ett aktuellt fall är Daniel Sanchez, chefredaktör på Jaktjournalen som nyligen skrev en ledartext. Han ifrågasatte ett forskningsprojekt som beviljats frikostigt med medel ur Viltvårdsfonden.

Jaktlag ska inte bara observeras och analyseras utan även så småningom omstöpas i enlighet med korrekta genusnormer, är andemeningen i projektet.

På så vis ska skogen göras mer inkluderande och jämställd påstås det. Det är alltså den sociala konstruktionen av jägaren som är projektets studieobjekt, inte naturen eller viltförvaltningen i sig.

Sanchez protesterte, men det skulle han ikke ha gjort, skriver Wyndhamn.

Jägarförbundet drar likhetstecken mellan den goda värdegrunden och forskningsprojektet. Här finns inget att tveka över.

Sveaskog försvarar forskningsprojektet. Skogsbolagets försvar kryddas med olika varianter på signalorden inkludering, mångfald, jämställdhet. ”Skogen ska vara en trygg plats för alla”, förkunnar man.

Ordene inkludering, mangfold og likestilling har blitt woke-fascistenes hellige treenighet. Hvis man ikke går all in og kneler for denne treenigheten, blir man raskt anklaget for kvinnehat, rasisme eller machokultur.

Så blir man innkalt til «dialog», som i denne sammenheng ikke innebærer en samtale mellom to likeverdige personer, men som en ren irettesettelse, en dårlig skjult trussel.

Det är en illa dold disciplineringsmanöver som träffar långt fler än Daniel Sanchez. Alla de som utgör spektaklets tysta publik får en påminnelse om den önskade samsynens, det vill säga värdegrundens, tvingande innehåll. Man ska hålla med, eller i brist på det, hålla tyst.

Både kritikken og kritikeren mistenkeliggjøres. Alt som ikke er 100 prosent medhold, defineres som «motstand». All tvil må renses bort. Wyndhamn savner journalister og akademikere som står imot presset.

Vi är beroende av journalister, forskare och för den delen enskilda medarbetare som synar språkspel, där tillrättavisning kallas dialog, kritik benämns som motstånd och värdegrundsreferenser används som avlat. Om något behövs motståndskraft mot just det.

 

Dele
Share on email
E-post
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Marvin Esteve fra Unsplash

Lærer advarer mot nye lærebøker

Det er farlig å gi barna disse tankene i hodet, sier lærer Eivind Gjerde. Nylig skrev lærer ved Jærtun Lutherske Friskole, Eivind Gjerde, et leserbrev

Foto: Larisa Birta fra Unsplash

Healthline: Menn kan føde barn

Healthline Media, Inc. er et amerikansk nettsted og leverandør av helseinformasjon med hovedkontor i San Francisco, CA. Det ble grunnlagt i 2006, og ble etablert

Foto: Sandy Millar fra Unsplash

Første likekjønnede ektepar i Montenegro

Det første likekjønnede forholdet i Montenegro ble offisielt registrert søndag 25. juli, opplyser landets medieminister Tamara Srzentic.  I dag er viktig dag for LGBT-samfunnet i