Canada: 50 år gammel mannlig professor konkurrerer mot tenåringsjenter

Foto: Shubham Dhage fra Unsplash
Foto: Shubham Dhage fra Unsplash

Det er vanskelig å tro at det er sant, men i Canada får en 50 år gammel mann virkelig lov til å konkurrere i svømmekonkurranser sammen med 13 og 14 år gamle jenter. Melody Wiseheart, tidligere Nicholas Cepeda, er professor i psykologi og atferdsvitenskap ved York University i Toronto, med spesialisering i barn og unge.

Bekymrede foreldre tipset Rebel News, et høyreorientert nettsted, om Wiseheart i oktober i fjor. Han ble sett svømme i en konkurranse på Markham Pan Am rekreasjonssenter, som representerte Orangeville Otters svømmeklubb.

Daily Mail hevder at Wiseheart har konkurrert mot tenåringsjenter siden 2019.

I følge konkurransekoordinatoren ved et stevne i Markham har Wiseheart rett til å konkurrere i jentekonkurranser under Swimming Canadas “trans inclusion”-regler. Han har registrert seg som kvinne og blir dermed behandlet som kvinne. Og selv om konkurransene han svømmer i nesten utelukkende består av tenåringsjenter, er dette rett og slett en konvensjonssak. Det ser ut til at siden ingen voksen noen gang hadde prøvd å delta i et tenåringsløp før, hadde det ikke vært behov for å utarbeide eksplisitte regler. Med andre ord, Wiseheart trengte ikke engang å “identifisere seg” som en 13 år gammel jente for å hevde sin “rett” til å delta i jentekonkurransen.

Det hører også med til historien at Melody Wiseheart deler jentenes garderobe.

Spiked

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Stemme

Forbud mot konverteringsterapi vedtatt

Under voteringen stemte 85 stortingsrepresentanter for, mens 15 stemte mot, ifølge Dagen. Loven, som har vært under utvikling siden 2019, vil gjøre det straffbart å prøve