Canada: 50 år gammel mannlig professor konkurrerer mot tenåringsjenter

Foto: Shubham Dhage fra Unsplash
Foto: Shubham Dhage fra Unsplash

Det er vanskelig å tro at det er sant, men i Canada får en 50 år gammel mann virkelig lov til å konkurrere i svømmekonkurranser sammen med 13 og 14 år gamle jenter. Melody Wiseheart, tidligere Nicholas Cepeda, er professor i psykologi og atferdsvitenskap ved York University i Toronto, med spesialisering i barn og unge.

Bekymrede foreldre tipset Rebel News, et høyreorientert nettsted, om Wiseheart i oktober i fjor. Han ble sett svømme i en konkurranse på Markham Pan Am rekreasjonssenter, som representerte Orangeville Otters svømmeklubb.

Daily Mail hevder at Wiseheart har konkurrert mot tenåringsjenter siden 2019.

I følge konkurransekoordinatoren ved et stevne i Markham har Wiseheart rett til å konkurrere i jentekonkurranser under Swimming Canadas “trans inclusion”-regler. Han har registrert seg som kvinne og blir dermed behandlet som kvinne. Og selv om konkurransene han svømmer i nesten utelukkende består av tenåringsjenter, er dette rett og slett en konvensjonssak. Det ser ut til at siden ingen voksen noen gang hadde prøvd å delta i et tenåringsløp før, hadde det ikke vært behov for å utarbeide eksplisitte regler. Med andre ord, Wiseheart trengte ikke engang å “identifisere seg” som en 13 år gammel jente for å hevde sin “rett” til å delta i jentekonkurransen.

Det hører også med til historien at Melody Wiseheart deler jentenes garderobe.

Spiked

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Medisin

Skottland responderer på Cass-rapporten

Skottlands regjeringsparti Scottish National Party (SNP) suspenderer bruken av pubertetsblokkere i en stor helomvending, etter å ha lest en knusende britisk rapport av barnelegen Hilary