Åpen folkekirke vil ta oppgjør med behandling av skeive

Foto: Jon Flobrant fra Unsplash
Foto: Jon Flobrant fra Unsplash

Åpen folkekirke ber i et nytt valgprogram om at Kirken tar et oppgjør med hvordan personer med skeiv identitet har blitt behandlet. Det skriver Vårt Land.

Ved de to siste kirkevalgene har Åpen folkekirke fått over halvparten av stemmene.

Nå har organisasjonen lagt ut sitt forslag til valgprogram for perioden 2024–2027 på høring, og de gjør det klart at de vil stille til valg i alle bispedømmer.

I programmet tar de til orde for at Den norske kirke skal ta et oppgjør med hvordan LHBT+-personer (lesbiske, homofile, bifile, transpersoner og andre) har blitt behandlet.

De mener også at Kirken må ta en aktiv rolle i arbeidet for forsoning mellom samer, kvener og den norske stat.

Programmet skal vedtas på Åpen folkekirkes landsmøte i mars, og fram til 13. november kan alle komme med innspill til programmet. Det er laget en egen nettside hvor programmet kan leses.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Haithem Ferdi fra Unsplash

Framstilling av kjønn i læreverk

Lytt til Kamilla Aslaksen sin spennende forskning om kjønn (kjønnsidentitet) i norske lærebøker for grunnskolen! På presist og kortdattet vis, får hun i Øyvind Børvens

Foto: Stillbilde fra Rammeplan for barnehage - Kjønn og likestilling, Utdanningsdirektoratet

Udir, norsk skole og Pride

Under overskriften Demokrati, mangfold og pride, skriver Udir på sine hjemmesider: Pride er en feiring av skeiv kjærlighet, mangfold, inkludering og retten til å elske