Britisk ordfører går ut mot Franklin Grahams bussreklamer

Foto: Jack Finnigan fra Unsplash
Foto: Jack Finnigan fra Unsplash

Denne måneden er den amerikanske evangelisten Franklin Graham på turné i Storbritannia. I løpet av mai måned skal predikanten besøke Liverpool, Sør-Wales og Sheffield.

Nå går Steve Rotheram, ordfører i Liverpool, hardt ut mot predikantens besøk i byen, og ber to av byens busselskaper å fjerne reklamer for evangeliseringskampanjen. Det skriver avisen Dagen.

«Leter du etter noe mer?» står det på bussreklamene som reklamerer for Franklins møter. Reklamen lover å komme med «et budskap av håp».

Det får byens ordfører til å se rødt.

«Å si at jeg er sint for at en kjent hatpredikant – som har en rystende historikk av homofobe og islamofobe synspunkter – skal klistres opp hvor som helst i byen vår vil være en underdrivelse», sier ordføreren i et brev sendt til to busselskaper, melder BBC.

Busselskapet Arriva opplyser til BBC at de skal gjennomgå retningslinjene for å sikre at de ivaretar «organisasjonens inkluderende verdier og prinsipper».

Mener kontroverser åpner for evangeliet

Franklin Graham, som er sønn av den avdøde storpredikanten Billy Graham, har tidligere fått kritikk i britiske medier for å være motstander av likekjønnet ekteskap.

Han avviser derimot at han driver med hatprat.

– Dette kommer ikke ut fra hat, det kommer ut av kjærlighet, sa han i et intervju med BBC i 2020, i forkant av en tilsvarende kampanje som ble avlyst da arenaene trakk seg fra avtalene etter protester.

Når han nå returnerer til Storbritannia mener han kontroversene har gitt en større åpning for evangeliseringen.

– Djevelen ser alltid ut til å overspille kortene han har på hånden. Dette har gitt oss mye mer publisitet, mange flere vet at vi kommer, det kommer til å bli mye mer interesse for denne turneen enn det var før vi ble kansellert, sier Graham til Premier.

 

Dagen

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter