13 år gammel britisk jente vant kampen mot kjønnsnøytrale retningslinjer

Sunset over Blenheim Palace.
Foto: Simon Godfrey fra Unsplash

En 13 år gammel britisk jente har vunnet en kamp mot kjønnsnøytrale garderober i Oxfordshire. Nå trekker Oxfordshire county council sine anbefalinger om å la studenter som identifiserer seg som transseksuelle, bruke de garderobene, toalettene og sovesalene de selv ønsker. Dette fant sted etter at 13-åringen ba om en rettslig prøving av vedtaket.

Retningslinjene, som ble introdusert i fjor, inkluderte anbefalingen om at studentene skulle kunne velge garderober, toaletter og sovesaler, basert på hvilket kjønn de identifiserte seg som.

Studenter som er født som gutter, men sier at de identifiserer seg som jenter, ville da få lov til å bruke de samme fasilitetene som jentene, noe den 13 år gamle jenta så på som en trussel mot hennes sikkerhet, personvern og integritet, og sier til:

Jeg er veldig overrasket over at rådet aldri lot oss jenter i Oxfordshire kommentere hva vi trodde før de publiserte retningslinjene.

Det får meg til å føle meg trist, maktesløs og forvirret. Jeg forstår ikke hvordan det kan være greit å la gutter og jenter dele private rom.

Oxfordshire county council sier at de nå i stedet vil følge kommende nasjonale retningslinjer for hvordan man skal behandle transseksuelle barn. Siden retningslinjene ikke lenger er et offisielt dokument, kan ikke domstolsprøven fortsette.

Jenta har fått hjelp til å betale saksomkostningene sine av Safe Schools Alliance, et nettverk av foreldre og lærere, som fryktet at Oxfordshire county councils anbefalinger kunne føre til overgrep.

Världen iDag

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter