Universitetssykehus i USA stopper midlertidig all kjønnsmodifiserande kirurgi på barn og unge

Foto: Marcelo Leal fra Unsplash
Foto: Marcelo Leal fra Unsplash

Universitetssykehus i USA stoppar midlertidig all kjønnsmodifiserande kirurgi på barn og unge under 18 år. Årsaken er at sykehuset ønsker å evaluere praksisen.

Tjenestemenn ved Vanderbilt University Medical Center kunngjorde fredag ​​at de stopper kjønnsbekreftende operasjoner for mindreårige for å gjennomgå deres praksis. Det skriver nettstedet Medscape.com.

Nyheten, levert i et brev sendt til en lovgiver som har krevd en slutt på operasjonene, ble offentliggjort fredag ​​ettermiddag. Det kommer midt i økende politisk press fra Tennessees republikanske ledere – hvorav mange stiller til gjenvalg – som ba om en undersøkelse av det private nonprofit-sykehuset etter at videoer dukket opp på sosiale medier forrige måned av en lege som hevdet at kjønnsbekreftende prosedyrer er “store penger skaperne.” En annen video viste en medarbeider som sa at alle med religiøse innvendinger burde slutte.
Ingen av politikerne kunne vise til en spesifikk lov som sykehuset hadde brutt, og ingen instanser har så langt forpliktet seg til etterforskning. Den republikanske guvernøren Bill Lees kontor sa at de hadde gitt sine bekymringer videre til statsadvokaten Jonathan Skrmetti, men kontoret hans har ikke kommentert om han ser på det Nashville-baserte sykehuset.

Vi setter kjønnsbekreftelsesoperasjoner på pause på pasienter under 18 år mens vi fullfører denne gjennomgangen, som kan ta flere måneder,” skrev C. Wright Pinson, VUMCs viseadministrerende direktør og sjef for helsesystemet.

Den republikansk-dominerte lovgivende forsamlingen skal etter planen samles igjen i januar, og mange lovgivere har lovet å innføre lovgivning ytterligere begrense kjønnsbekreftende behandlinger. Hvis det lykkes, er det uklart om VUMC vil få lov til å gjenoppta kjønnsbekreftende operasjoner for mindreårige, uavhengig av deres interne vurdering.

Vi bør ikke tillate permanente, livsendrende avgjørelser som skader barn,” tvitret Lee sent fredag. “Med partnerskapet til generalforsamlingen bør denne praksisen ende i Tennessee.”
I følge Pinson har World Professional Association for Transgender Health nylig endret sine anbefalinger for transpersoners behandling, noe som bidro til at behovet for en gjennomgang var nødvendig.
I gjennomsnitt har VUMC gitt fem kjønnsbekreftende operasjoner til mindreårige hvert år siden transkjønnsklinikken åpnet i 2018. Alle var over 16 år og hadde samtykke fra foreldrene, og ingen mottok genitale prosedyrer.

“Inntektene fra dette begrensede antallet operasjoner representerer en uvesentlig prosentandel av VUMCs netto driftsinntekter,” skrev Pinson.

E-poster gitt til The Associated Press gjennom en forespørsel om offentlige registre viser at hundrevis av Tennesseanere tok kontakt med guvernørens kontor for å legge ned VUMCs helseklinikk for transkjønnede ungdommer, og noen ba ham om å kalle en spesiell lovsesjon for å ta opp problemet. Andre spurte om han kunne suspendere lisensene til legene som jobber ved klinikken.

Noen få kritiserte Lee for ikke å ta hardere skritt tidligere da han signerte lovgivning som forbyr leger å gi kjønnsbekreftende hormonbehandling til prepubertære mindreårige.
Bare en håndfull forsvarte klinikkens tjenester, og noen sa at helsehjelpen de mottok for transpersoner hadde vært livreddende.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter