Ungarsk regjeringsparti vil forby barnebok som «homoseksuell propaganda»

Foto: Anita Jankovic fra Unsplash
Foto: Anita Jankovic fra Unsplash
Den ungarske barnebokforfatteren Bodizsar Nagy håpet at den nye boka hans skulle lære barn å akseptere minoriteter. Nå risikerer den å bli forbudt.

«Eventyrlandet er for alle» skulle lære barn å akseptere minoriteter og gå imot sosial ekskludering. Men Ungarns regjeringsparti Fidesz ønsker ikke boka velkommen.

«Eventyrlandet er for alle» handler blant annet om kaninen Tivadar, som er født med tre ører, og Batbajan, en gutt fra romfolket som møter kjærligheten når han treffer den lyshårede Zeke.

Derfor mener Fidesz at boka er «homoseksuell propaganda» som burde forbys på skoler. Nagy ser på reaksjonene som et tegn på økt intoleranse mot LHBT-personer i Ungarn.

– Det er ufint at en barnebok brukes for å oppvigle hat, eller i politisk sammenheng. Se på hva som har skjedd i Polen og Russland. Det lover ikke godt for fremtiden, sier han til nyhetsbyrået Reuters.

Mer enn 1.200 psykologer har skrevet under på et opprop han selv har organisert for å forsvare boka.

 

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Den gode familien

Har du noen gang hatt behov for å forsvare ekteskapets posisjon uten å måtte bruke teologiske argumenter, men ikke hatt tilgang til relevante fakta? Da