Ung.no: Anbefaler 16-årig jente å fjerne brystene

Foto: Brooke Cagle for Unsplash
Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom og har som mål å gi dem nødvendig informasjon om deres rettigheter, muligheter og plikter.

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her skal barn og unge få svar på det de lurer på. Nettstedet drives av Bufdir, og på hjemmesiden hevder de selv at all informasjon som er publisert på siden skal være kvalitetskontrollert og godkjent, slik at unge kan være sikker på at det som står er sant og riktig. Utgangspunktet for innholdet på ung.no skal ifølge dem selv være FNs konvensjon om barnets rettigheter.

For Ung.no er artikkel 13 om retten til å få informasjon, og artikkel 17 om at staten skal sikre barn tilgang til informasjon fra et mangfold av nasjonale og internasjonale kilder spesielt vesentlige i denne sammenhengen.

I januar i år stilte en jente på 16 år følgende spørsmål til nettstedets sexolog:

Hei jeg misliker det at jeg har bryst og ønaker dem fjernet når det er i en passende alder men kunne jeg ha gjort det uten å måtte skifte kjønn? Ett annet spørsmål hvorfor selges det ikke Bindere i norge slik at for som meg eller trans kan bruke buttiker i norge og ikke wish eller AliExpress

Svaret jenta på 16 år fikk fra Ung.no var følgende:

Hei

Det er dessverre ikke mulig ( per idag) å få fjernet brystene på statens regning, dersom du ikke samtidig opplever å ha fått tildelt feil kjønn ved fødsel.

Dersom ønsket ditt vedvarer, vil jeg anbefale deg å ta kontakt med en plastikk kirurg som jobber i det private. Der er det mulig å få utført denne typen operasjon.

Det finnes steder som selger Bindere i Norge, hvor du også kan ta mål og prøve de på forhånd. Siden jeg ikke vet hvor du bor, vil jeg anbefale deg å ta kontakt med ichatten.no for videre hjelp.

Håper svaret var til hjelp for deg, lykke til

Mange vil lure på om det virkelig er etisk forsvarlig å anbefale en 16 åring å ta kontakt med en plastisk kirurg for å få fjernet kroppsdeler man misliker, men svaret fra Ung.no gir ikke rom for slike betenkeligheter.

 

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter