Texas: Kjønnsbekreftende kirurgi på mindreårige er barnemishandling

Texas flagg
Foto: Matthew T Rader fra Unsplash

Delstaten Texas i USA erklærte nettopp at kjønnsbekreftende kirurgi for mindreårige er barnemishandling, og at lærere, leger og andre som er involver i barns liv i staten er lovpålagt å informere Department of Family and Protective Services (DFPS) hvis de har «grunn til å tro ”At et barn har gjennomgått prosedyren under trussel om fengsel.

LHBTIQ-bevegelsen og demokratene er opprørt over vedtaket. Demokratenes representant Erin Zwiener kommenterte det slik til avisen Texas Tribune:

“Dette åpner døren for at foreldre til et transbarn kan bli anklaget for overgrep mot barn.”

Det var onsdag i forrige uke at ledelsen for Texas Department of Family and Protective Services (DFPS) sa at kjønnsbekreftelsesoperasjoner på mindreårige kan regnes som overgrep mot barn under statlig lov.

Det var guvernøren i Texas, Greg Abbott (R), som ba ledelsen for DFPS å avgjøre om kjønnsendrende kirurgi kan utgjøre overgrep mot barn.

Abbott, i likhet med flere andre guvernører i stater i USA, har forsøkt å etablere begrensninger for kjønnsbekreftende behandling for ungdom under argumentet om at det utgjør overgrep.

I sitt svar onsdag argumenterte Masters for at operasjoner blant mindreårige kan forårsake en “ekte trussel om betydelig skade på grunn av fysisk skade på barnet”, og dermed bryte lovgivningen i Texas.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foreldrenettverket lanseres

I dag lanseres Foreldrenettverket.no. Dette nettverket er et selvstendig og uavhengig nettverk av foreldre som vil verne om og forsvare barns rettigheter, barns beste og

Foto: Isi Parente fra Unsplash

Hvordan feirer Norge pride?

Her er en oversikt over hva som skjer i Norge under pridemåneden juni. Det er, for å si det forsiktig, en omfattende feiring: Pride 2022