Texas: Kjønnsbekreftende kirurgi på mindreårige er barnemishandling

Texas flagg
Foto: Matthew T Rader fra Unsplash

Delstaten Texas i USA erklærte nettopp at kjønnsbekreftende kirurgi for mindreårige er barnemishandling, og at lærere, leger og andre som er involver i barns liv i staten er lovpålagt å informere Department of Family and Protective Services (DFPS) hvis de har «grunn til å tro ”At et barn har gjennomgått prosedyren under trussel om fengsel.

LHBTIQ-bevegelsen og demokratene er opprørt over vedtaket. Demokratenes representant Erin Zwiener kommenterte det slik til avisen Texas Tribune:

“Dette åpner døren for at foreldre til et transbarn kan bli anklaget for overgrep mot barn.”

Det var onsdag i forrige uke at ledelsen for Texas Department of Family and Protective Services (DFPS) sa at kjønnsbekreftelsesoperasjoner på mindreårige kan regnes som overgrep mot barn under statlig lov.

Det var guvernøren i Texas, Greg Abbott (R), som ba ledelsen for DFPS å avgjøre om kjønnsendrende kirurgi kan utgjøre overgrep mot barn.

Abbott, i likhet med flere andre guvernører i stater i USA, har forsøkt å etablere begrensninger for kjønnsbekreftende behandling for ungdom under argumentet om at det utgjør overgrep.

I sitt svar onsdag argumenterte Masters for at operasjoner blant mindreårige kan forårsake en “ekte trussel om betydelig skade på grunn av fysisk skade på barnet”, og dermed bryte lovgivningen i Texas.

Dele
Share on email
E-post
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Melissa Askew fra Unsplash

Hverken kvinne eller mann?

I en reportasje i bladetKK gir Anja Reknes (27) leserne et innblikk i vår tids nye forståelse av kjønn og samliv. Vi bør ikke bli

Foto: Gentrit Sylejmani fra Unsplash

Når menn inntar kvinneidretten

Hils på Lia Thomas (22), Amerikas nye svømmetalent, som motiverer alle andre kvinner til å konkurrere i sporten! “Hun” sier: “Being trans has not affected