Sveits går mot ja til likekjønnede ekteskap

Foto: Eberhard Grossgasteiger fra Unsplash
Foto: Eberhard Grossgasteiger fra Unsplash

Sveits er i ferd med å føye seg inn i rekken av land som tillater likekjønnede ekteskap. Etter et vedtak i nasjonalforsamlingen blir det trolig folkeavstemning. Det skriver Document.no.

Nasjonalforsamlingen stemte fredag for en rettighet som allerede er etablert i de fleste europeiske land. Debatten har gått i flere runder i forsamlingens to kamre.

– Dette er en historisk seier for rettighetene til LHBTI-samfunnet, skriver Amnesty i Sveits på Twitter. Forkortelsen viser til lesbiske, homofile, bifile, transpersoner og interseksuelle. Foreningen Regnbuefamilier, som kjemper for homofile foreldres rettigheter, sier den forbereder seg på at saken legges ut til folkeavstemning.

– Vi har 82 prosent av befolkningen i ryggen. Takket være LHBT-samfunnets mobilisering, våre partnerorganisasjoner og de politiske partiene som støtter oss, kan vi fremme økt aksept for LHBT-personer i samfunnet, sier Matthias Erhardt. Han er nestleder i en nasjonal komité for ekteskap for alle.

Det er nemlig ikke nok med det ferske vedtaket. Det konservative kristne partiet EDU/UDF har varslet at de vil be om at det holdes folkeavstemning om lovendringen.

Sveits tillater i dag registrert partnerskap for likekjønnede par, men det gir ikke samme rettigheter som ekteskap, blant annet når det gjelder statsborgerskap og adopsjon.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter