SV ser ut til å sikre flertall for eggdonasjon

Scientist testing
Foto: ThisIsEngineering fra Pexels

NRK skriver at SV sier ja til eggdonasjon, men SV understreker at det må skje på ideell basis. Dermed kan de sikre flertall sammen med Frp og Ap, mot regjeringens vilje.

Nicholas Wilkison, talsperson i SV, sier SV vil åpne opp for altruistisk eggdonasjon slik at flere kvinner får muligheten til å få barn.

Frp og Arbeiderpartiet har tidligere varslet at de vil gå inn for eggdonasjon, og sammen kan de tre partiene sikre flertall i Stortinget for en slik endring i bioteknologiloven.

– SV vil åpne opp for altruistisk eggdonasjon som kan gi flere kvinner og par muligheten til å få egne barn, men vi vil samtidig sikre at eggdonasjon aldri må gå på bekostning av kvinners kontroll over egen kropp. Å donere egg må være en ideell handling, sier helsepolitisk talsperson Nicholas Wilkinson.

SV har i vår hatt en intern diskusjon om nivået på kompensasjon. Den må ikke være så høy at den er en motiverende faktor i seg selv, samtidig som kvinner må bli kompensert for ulempene det fører med seg.

Kilde: NRK

Dele
Share on email
E-post
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Aditya Saxena fra Unsplash

Polen fortsetter med LHBTIQ-frie soner

Stavanger Aftenblad og danske Politiken omtaler Polens nei til liberal LHBTIQ-politikk. Avisene omtaler uten forklaring at LHBTIQ-rettigheter er det samme som menneskerettigheter. Trusselen om å