Stor skuffelse i Metodistkirken Norge etter konservativ seier på sentralkonferansen

Foto: Thays Orrico fra Unsplash
Foto: Thays Orrico fra Unsplash

Det blir ikke mulig for Metodistkirken i Norge å bestemme selv hvordan den vil vie ektepar og vigsle prester. Hovedstyreleder og tilsynsprest i Norge er begge skuffet over avgjørelsen.

Sentralkonferansen, som er det nest øverste nivået i United Methodist Church (UMC), innkalte til ekstraordinært møte denne helga.

Norge var ett av 14 land som blant annet skulle ta stilling til om nasjonale metodistkirker kan gjøre lokale tilpasninger i spørsmål om likekjønnet vigsel på sentralkonferansen.

Et annet punkt handlet om å åpne opp for ordinering av homofile. På møtet ble det bestemt at det ikke vil åpnes for noen av delene.

Konservativ side vant avstemmingen, som fortsatt gjør det umulig for det enkelte land å ha egne nasjonale regler for vigsling og ordinering av prester.

Siste ord er ikke sagt

Tilsynsprest Knut Refsdal i Metodistkirken Norge er skuffa over avgjørelsen, og sier til Vårt Land:

– Dette er en stor skuffelse. Vi i Norge hadde behov for et vedtak som ville gitt oss mulighet til å bevege oss i en mer inkluderende retning, det blir vanskeligere nå.

Han sier at veien framover blir mer humpete etter vedtaket, men han er fortsatt klar på hvor det store flertallet i Metodistkirken i Norge står:

– Vi fatta et tydelig vedtak i fjor som sendte et klart signal om hvilken retning vi ønsker å gå i Norge. Nå får vi se hvordan det er mulig å få til det.

– Jeg tror ingen i Norge nå tenker at siste ord er sagt. Dette er for viktig for så mange.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Rubaitul Azad fra Unsplash

El Salvador forbyr kjønnsideologi i skoleverket

President Nayib Bukele forbyr alt utdanningsmateriell som inneholder såkalt kjønnsideologi fra offentlige skoler og universiteter i El Salvador. Det skriver Document.no. FDocument.no skriver at forbudet