Stavanger bispedømme: Prester kan fortsatt bli spurt om samlivsform

Nyheter
Foto: Branden Harvey fra Unsplash

Lederen i bispedømmerådet brukte dobbeltstemmen sin. Dermed ble det et knapt flertall for å fortsette praksisen med å spørre prester som søker jobb i bispedømmet om samlivsform. Det skriver Stavanger Aftenblad.

Tirsdag ettermiddag er det derfor klart: bispedømmerådet vil fortsette å bruke følgende setning: «Opplysninger om samlivsform vil kunne bli innhentet og vektlagt ved tilsetting».

Therese Egebakken, som er blitt kjemt for sitt motstand mot at kirken skal bruke organisasjonen FRIs informasjonsmateriell, tok til orde for å beholde dagens ordning, og trakk også fram at hun synes det er uheldig med prester i samboerskap.

 Som prest vier man par i Kirken og snakker frem ekteskapet, da ser jeg det som uheldig at presten eventuelt selv lever i et samboerskap.

Og fortsatte:

 Hvis vi fjerner dagens ordlyd så gagner det kun ett av synene på samlivsform.

Egebakken mener også at dagens praksis bør beholdes av hensyn til arbeidsmiljøet.

 Hvis en menighet har et tydelig syn på samlivsform som ikke går godt overens med prestens syn eller samlivsform, så burde vi som arbeidsgivere kunne ta denne faktoren med når vi ansetter. Det beste er å jobbe et sted hvor utgangspunktet ikke er en grunnleggende teologisk spenning.

I følge Aftenbladet kommenterte Biskop Anne Lise Ådnøy  Egebakkens innlegg slik:

Jeg ble truet inn i menigheter der det var underskriftskampanjer mot kvinner i prestetjeneste, men det tok ikke lang tid før jeg var veldig akseptert. Vi har levd med teologisk uenighet utrolig lenge, jeg er ikke så engstelig for om en homofil gift person blir prest i et konservativ område. Det vil gå seg til. Frykten Egebakken har for arbeidsbelastningen kan vi tone ned.

Biskop Anne Lise Ådnøy stemte mot å beholde dagens ordlyd.

Relaterte saker

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Samantha Gades fra Unsplash

Pride-uke i norsk ishockey

Denne uka er det Pride-uke i norsk ishockey, og det blir også markert i NRKs Supernytt. Supernytt er et program det er vanlig for norske