Staten Texas, USA, forbyr regnbueflagg i rettslokaler

Flagg
Foto: Toni Reed fra Unsplash

En dommer i Texas har blitt irettesatt av staten etter  å ha satt opp et regnbueflagg i rettssalen sin. Dommer av Bexar County Court Rosie Speedlin Gonzalez ønsket å ha regnbueflagget i retten fordi hun mener det viser at “alle er velkomne i denne rettssalen.”

Hun trodde ikke at flagget ville være et problem fordi andre dommere har andre flagg og symboler i rettssalene sine. Hun forteller om en dommer som er en veteran som har en kamuflasjekappe og en annen som har et irsk flagg fordi han er solt over sin bakgrunn, sier hun til LGBTQ-Nation. Men San Antonio-advokat Flavio Hernandez ble fornærmet av Speedlin Gonzalezs regnbueflagg, og sendte inn en klage til Texas Commission on Judicial Conduct. Han hevdet at flagget innebar at dommeren ikke kunne være upartisk. “Jeg tror en dommer som bringer inn symboler på seksualitet – uansett hva slags seksualitet – jeg tror det ikke har noen plass i rettssalen,” sa han til Texas Lawyer.

Kommisjonen var enig med ham og reagerte dommeren med en privat advarsel. Kommisjonen sa at dommer Speedlin Gonzalez brøt med regelen som krever at dommere opptrer på en måte som “fremmer folks tillit til rettsvesenets integritet og habilitet.”

Kilde: LGBTQ-Nation

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter