Skeivt Kristent Nettverk ønsker mer omfattende forbud mot konverteringsterapi

Foto: Bogomil Mihaylov fra Unsplash
Foto: Bogomil Mihaylov fra Unsplash

Loven blir bortimot bortkastet slik den er foreslått. Skadelig forbønn og sjelesorg vil fortsette, sier Tor Håkon Eiken, kontaktperson i Skeivt Kristent Nettverk (SKN) til Vårt Land.

I forslaget til regulering av konverteringsterapi har Kulturdepartementet definert konverteringsterapi slik: «Behandlingslignende handlinger som har som formål å få en annen til å endre eller fornekte [ev. undertrykke] sin seksuelle orientering eller kjønnsidentitet».

Forslaget blir nærmest blir en blankofullmakt til de som driver med «skadelig konverteringsterapi», mener Eiken.

I høringssvaret sitt til den nye loven skriver SKN at de vet at «praksis og holdninger fortsetter, blant annet under navn som ‘sjelesorg’ og ‘forbønn’.»

På spørsmål fra Vårt Land om han kan forklare hvorfor sjelesorg og forbønn kan være en fortsettelse av konverteringsterapi, svarer han slik:

– Mange har en opplevelse av å være ekkel, og at Gud har satt dem på en urimelig prøve. Ingen har valgt sin legning eller kjønnsidentitet.

Han mener at maktbalansen er svært ujevn når en ungdom kommer en maktperson som skal drive forbønn eller sjelesorg.

Han mener det er vanskelig å sette opp en grense mellom lovlig og ulovlig handling:

– En klar grense er vanskelig å sette opp. Men det kan ikke være lovlig å påføre barn og unge en bevissthet om å være ekkel.

Dele
Share on email
E-post
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Den transseksuelle svømmeren Lia Thomas. Fra Twitter.

Lia Thomas ble for maskulin

Bildet, som ble tatt av Lia Thomas da han dominerte konkurransen sin i NCAA-finalen, ble endret slik at skulle virke mer feminin. Det skriver ijr.com:

Foto: Mufid Majnun fra Unsplash

Spansk biskop slapp stor bot

Den spanske biskopen Juan Antonio Reig Plà unngikk nylig en stor bot for hans offentlige argumentasjon mot landets liberale LHBTIQ-politikk. Det skriver Lifesitenews. Boten var

Foto: Drahomir Posteby Mach fra Unsplash

Seminar i Borg bispedømme: Når kirka blir skeiv

På hjemmesidene til Borg bispedømme annonsereres det for følgende: Samling for LHBTQ+-ansatte i Borg bispedømme   Praktisk informasjon FRA:6.4.2022 – kl.12.30 TIL:6.4.2022 – kl.15.20 STED:Bispegården