Skeivt Kristent Nettverk lager lister over “trygge kirker”

Foto: Clarissa Watson fra Unsplash
Foto: Clarissa Watson fra Unsplash

Vårt Land meldte forrige uke at nettverket i Skeivt Kristent Nettverk er i gang med å utarbeide en liste over «trygge kirker» for skeive som søker et inkluderende menighetsfellesskap.

Vil kontakte menighetens ledelse

Tor Håkon Eiken i nettverket medgir overfor Vårt Land at det er individuelt hva en opplever som trygt. Han sier til Vårt Land at  nettverket derfor lanserte noen enkle retningslinjer for listen. Når de framover får inn henvendelser og forslag til «trygge» kirker, vil SKN følge opp med noen enkle spørsmål som må besvares av kirkens ledelse før den eventuelt får en plass på listen, skriver de, og ramser opp:

«Kan LHBT+ personer inneha alle frivillige oppgaver/tjenester i deres menighet? Kan dere bekrefte at det er sannsynlig at LHBT+ personer som er åpne om sin legning vil bli akseptert og tatt godt i mot av både ledelse og menigheten forøvrig? Kan dere bekrefte at dere er en kirke som jobber aktivt for å gjøre det trygt å være LHBT+ i deres menighetsfellesskap?»

Overfor Vårt Land slår Eiken fast at generelle uttalelser av typen «vi inkluderer alle» eller «vi ønsker alle velkommen» ikke tilstrekkelig for å komme på lista som en trygg kirke», og sier at “å lage et sett med kriterier er komplisert”:

 I utgangspunktet kunne man satt opp alle kirker i Den norske kirken på listen vår. De har jo vedtatt to likeverdige syn i samlivsspørsmålet. Men jeg har skjønt at det ikke er så enkelt, for det finnes menigheter hvor folk ikke ville orket å leie kjæresten sin.

Samtid påpeker han at det finnes frimenigheter som tilhører kirkesamfunn med et konservativt samlivssyn, men som likevel kan oppleves trygge fordi pastor og eldste makter å ha en god dialog med de berørte.

Dele
Share on email
E-post
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Stavanger Aftenblad - logo

Stavanger diskuterer FRI i skolen

Det vekker sterke reaksjoner at politikere i Stavanger vil åpne klasserommene for foreningen FRI. Men i skolene i Sandnes er foreningen for seksualitetsmangfold allerede på

Foto: Kristina Flour fra Unsplash

Taushetskultur i LHBTIQ-miljøet?

Etter voldtektsdommen mot en tidligere rådgiver hos RFSL Stockholm, reiser flere røster seg mot det man beskriver som en ”tystnadskultur”. – Det är en öronbedövande

Foto: John Price fra Unsplash

Hva skjer i Frikirken?

Kjetil Gilberg, som er pastor i frikirkemenigheten Kraftverket i Oslo, publiserte nylig en tekst på Verdidebatt der han tok avstand fra klassisk kristen samlivsetikk og