Skeivt Kristent Nettverk lager lister over “trygge kirker”

Foto: Clarissa Watson fra Unsplash
Foto: Clarissa Watson fra Unsplash

Vårt Land meldte forrige uke at nettverket i Skeivt Kristent Nettverk er i gang med å utarbeide en liste over «trygge kirker» for skeive som søker et inkluderende menighetsfellesskap.

Vil kontakte menighetens ledelse

Tor Håkon Eiken i nettverket medgir overfor Vårt Land at det er individuelt hva en opplever som trygt. Han sier til Vårt Land at  nettverket derfor lanserte noen enkle retningslinjer for listen. Når de framover får inn henvendelser og forslag til «trygge» kirker, vil SKN følge opp med noen enkle spørsmål som må besvares av kirkens ledelse før den eventuelt får en plass på listen, skriver de, og ramser opp:

«Kan LHBT+ personer inneha alle frivillige oppgaver/tjenester i deres menighet? Kan dere bekrefte at det er sannsynlig at LHBT+ personer som er åpne om sin legning vil bli akseptert og tatt godt i mot av både ledelse og menigheten forøvrig? Kan dere bekrefte at dere er en kirke som jobber aktivt for å gjøre det trygt å være LHBT+ i deres menighetsfellesskap?»

Overfor Vårt Land slår Eiken fast at generelle uttalelser av typen «vi inkluderer alle» eller «vi ønsker alle velkommen» ikke tilstrekkelig for å komme på lista som en trygg kirke», og sier at “å lage et sett med kriterier er komplisert”:

 I utgangspunktet kunne man satt opp alle kirker i Den norske kirken på listen vår. De har jo vedtatt to likeverdige syn i samlivsspørsmålet. Men jeg har skjønt at det ikke er så enkelt, for det finnes menigheter hvor folk ikke ville orket å leie kjæresten sin.

Samtid påpeker han at det finnes frimenigheter som tilhører kirkesamfunn med et konservativt samlivssyn, men som likevel kan oppleves trygge fordi pastor og eldste makter å ha en god dialog med de berørte.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Rubaitul Azad fra Unsplash

El Salvador forbyr kjønnsideologi i skoleverket

President Nayib Bukele forbyr alt utdanningsmateriell som inneholder såkalt kjønnsideologi fra offentlige skoler og universiteter i El Salvador. Det skriver Document.no. FDocument.no skriver at forbudet