Skeivt Kristent Nettverk lager lister over “trygge kirker”

Foto: Clarissa Watson fra Unsplash
Foto: Clarissa Watson fra Unsplash

Vårt Land meldte forrige uke at nettverket i Skeivt Kristent Nettverk er i gang med å utarbeide en liste over «trygge kirker» for skeive som søker et inkluderende menighetsfellesskap.

Vil kontakte menighetens ledelse

Tor Håkon Eiken i nettverket medgir overfor Vårt Land at det er individuelt hva en opplever som trygt. Han sier til Vårt Land at  nettverket derfor lanserte noen enkle retningslinjer for listen. Når de framover får inn henvendelser og forslag til «trygge» kirker, vil SKN følge opp med noen enkle spørsmål som må besvares av kirkens ledelse før den eventuelt får en plass på listen, skriver de, og ramser opp:

«Kan LHBT+ personer inneha alle frivillige oppgaver/tjenester i deres menighet? Kan dere bekrefte at det er sannsynlig at LHBT+ personer som er åpne om sin legning vil bli akseptert og tatt godt i mot av både ledelse og menigheten forøvrig? Kan dere bekrefte at dere er en kirke som jobber aktivt for å gjøre det trygt å være LHBT+ i deres menighetsfellesskap?»

Overfor Vårt Land slår Eiken fast at generelle uttalelser av typen «vi inkluderer alle» eller «vi ønsker alle velkommen» ikke tilstrekkelig for å komme på lista som en trygg kirke», og sier at “å lage et sett med kriterier er komplisert”:

 I utgangspunktet kunne man satt opp alle kirker i Den norske kirken på listen vår. De har jo vedtatt to likeverdige syn i samlivsspørsmålet. Men jeg har skjønt at det ikke er så enkelt, for det finnes menigheter hvor folk ikke ville orket å leie kjæresten sin.

Samtid påpeker han at det finnes frimenigheter som tilhører kirkesamfunn med et konservativt samlivssyn, men som likevel kan oppleves trygge fordi pastor og eldste makter å ha en god dialog med de berørte.

Dele
Share on email
E-post
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Krzysztof Kowalik fra Unsplash

Pride art blir årets Olsokkunstner

Stiklestad Nasjonale Kultursenter ønsker et mangfold av stemmer. Derfor skal kunstnerkollektivet Pride Art være årets Olsokkunstner under Olsokdagene. Det sier direktør ved Stiklestad Nasjonale Kunstsenter

Foto: Priscilla Du Preez fra Unsplash

Er Bibelen hatefull?

I et debattinnlegg her på idag.no stiller den pensjonerte predikanten Oddvar Høgevoll et spørsmål til kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap). Høgevoll har vært sangevangelist utsendt av NLM i 40 år,