Serbias fotballag vil ikke bruke kapteinsbind i regnbuefarger

Nylig ble det kjent at Norges Fotballforbund er ett av ti nasjonale forbund som er med i kampanjen «OneLove», der landslagskapteiner skal spille med fargerike og regnbue-lignende hjerter på kapteinsbindet som et symbol for å fremme inkludering og vise motstand mot diskriminering. Det skriver NRK.

England, Tyskland, Nederland, Belgia, Danmark, Tyskland, Sveits, Wales og Sverige er med i kampanjen sammen med Norge.

Derfor spilte også Martin Ødegaard med dette kapteinsbindet mot Slovenia på lørdag.

Tirsdagens motstander Serbia bekrefter imidlertid overfor NRK at de takket nei til å være med.

Kaptein Dusan Tadic kommer derfor til å spille med et nøytralt kapteinsbind mot Norge på Ullevaal i skjebnekampen tirsdag kveld.

– Det får de svare på. Jeg tenker det er veldig bra at vi er med, og at vi kan gjøre noe med andre land og forsterke budskapet på den måten. Jeg tenker det er bra at vi er med, og så får de svare for hva de tenker, sier Martin Ødegaard til NRK.

– Bruken av regnbuebindet er unødvendig

NRK har vært i kontakt med Jovan Surbatovic, generalsekretær i det serbiske fotballforbundet, og han svarer slik på spørsmål om hvorfor de ikke ønsker å delta.

– Vi reagerte ikke positivt på henvendelsen, fordi vi kun fokuserer på fotball. Alt som kan forårsake en provokasjon av noe slag for publikum og fans, eller som kan forstås som en form av politisering, er uakseptabelt for oss. Vi vil opprettholde en sportslig og politisk nøytral posisjon, skriver Surbatovic i en uttalelse til NRK.

Den serbiske generalsekretæren understreker at Serbia er for universelle verdier og budskap som «stopp krig», men mener det går en grense.

– Bruken av regnbuebindet er veldig følsomt for samfunnet vårt og unødvendig. Vi fokuserer kun på fotball. Det er forskjellige sosiale grupper og religiøse samfunn blant våre fans, og vi respekterer retten til ethvert individ til fritt å uttrykke sine synspunkter, men vi gjentar – disse sakene er ikke egnet for fotball og stadion er ikke stedet for denne typen saker. Det er holdningen til det serbiske fotballforbundet, understreker Surbatovic.

 

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Rubaitul Azad fra Unsplash

El Salvador forbyr kjønnsideologi i skoleverket

President Nayib Bukele forbyr alt utdanningsmateriell som inneholder såkalt kjønnsideologi fra offentlige skoler og universiteter i El Salvador. Det skriver Document.no. FDocument.no skriver at forbudet