Ropstad kritisk til skole i pride

Foto: Mercedes Mehling fra Unsplash
Foto: Mercedes Mehling fra Unsplash

Nylig ble det kjent at Oslo-skolen skal ha en egen fane under Pride-paraden i Oslo 25. juni. Ansatte og elever er invitert til å delta i et brev fra Utdanningsetaten i kommunen. KrFs Kjell Ingolf Ropstad stiller seg kritisk til dette, og sier:

– Det er kritikkverdig at foreldrene ikke ble orientert da det er ulike meninger om Pride også blant foreldre. Jeg mener det er foreldrene selv og skolen som i takt med barnets alder, har ansvaret for å gi barna et verdisett der man møter andre med respekt, toleranse og kjærlighet for alle mennesker

Han kaller Pride et politisk arrangement og mener Oslo-skolen går utover sitt mandat. I likhet med tidligere år skal ikke Ropstad delta i paraden. Begrunnelsen er den samme som før. Det skriver avisa Norge i dag. Ropstand sier videre:

– På den ene siden er det en markering av at mennesker er like mye verdt og at ingen skal trakasseres for hvem de er, som det ikke er vanskelig å støtte opp om. Men det er også en politisk markering fra en organisasjon som løfter mange saker som jeg og KrF er sterkt uenig i, slikt som å åpne opp for surrogati og gjøre det lovlig å kjøpe sex.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter