170 000 i Prideparade i Tel Aviv

Foto: Yoav Hornung fra Unsplash
Foto: Yoav Hornung fra Unsplash

Deltakere i fargerike kostymer marsjerte gjennom den israelske storbyen Tel Aviv mens de viftet med regnbueflagg og danset til elektronisk musikk i den kraftige heten. Antall deltakere var nesten tilbake til der det var før pandemien. Tel Aviv regnes som den mest liberale byen i Midtøsten.

Ved starten av paraden sa borgermester Ron Huldai at ting går i riktig retning for LGBT-samfunnet i Israel selv om det fortsatt er hindringer i veien.

Han viste til at konverteringsterapi er forbudt, at homofile menn kan gi blod, og at surrogati for likekjønnede par er blitt lovlig.

Israel har den mest åpne holdningen til homofili i Midtøsten, og særlig i Tel Aviv, der det er et stort LGBT-miljø, er toleransen stor. I konservative Jerusalem ble det også arrangert en liten Pride-parade, men med tungt vakthold.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Camylla Battani fra Unsplash

Venstre vil tillate surrogati i Norge

Venstre la torsdag fram følgende forslag: * Stortinget ber regjeringen fremme forslag om å tillate samtidig egg- og sæddonasjon for enslige og par. * Stortinget ber

Foto: T Hwang fra Unsplash

Finnmark dropper regnbuefarger på skolesekk

Avgjørelsen falt i hovedutvalget for samferdsel i Finnmark fylkeskommune i går, melder Altaposten. Høyre, Fremskrittspartiet og Industri- og næringspartiet fremmet forslaget om at «sekkene skal være