Rektor ved NLA, Sigbjørn Sødal, kommenterer konflikten

Foto: Headway fra Unsplash
Foto: Headway fra Unsplash

Konflikten mellom NLA og skoler i Oslo får Sigbjørn Sødal, rektor ved NLA, til å frykte for høyskolens framtid. For det er mye som står på spill.  Den kristne høyskolens lærerutdanning er helt avhengig av et stort antall praksisplasser i offentlig skole for i det hele tatt å eksistere som utdanningsinstitusjon.

Til avisen Dagen sier han dette om situasjonen, og om han er overrasket over skolenes tilbud om praksisplasser har blitt et tema:

Jeg må tilstå at dette ikke var blant de mulighetene jeg hadde tenkt på før jeg tok jobben. På den annen side er alt som omhandler denne typen spørsmål så sensitivt at man kanskje ikke må bli så overrasket at det kommer opp også på denne måten. Dette er jo i grunnen ikke en NLA-sak, men noe som kommer opp i mange varianter både her til lands og internasjonalt.

På spørsmål fra Dagen om han ser for seg at de omstridte formuleringene i NLAs verdidokument kan overleve i et lengre perspektiv dersom de skal samarbeide med det offentlige om for eksempel praksisplasser, svarer han:

Jeg forholder meg til de verdiene NLA er tuftet på. Og så ønsker jeg som rektor å snakke såpass lavmælt om disse sakene at det ikke oppfattes som respektløst overfor dem det gjelder. Vi har å gjøre med spørsmål som er svært sensitive for enkeltmennesker, sier Sigbjørn Sødal.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter