Regjeringen ønske å doble støtten til skeive organisasjoner

Foto: John Mcarthur fra Unsplash
Foto: John Mcarthur fra Unsplash

Regjeringen foreslår å øke støtten til foreningene i neste års statsbudsjett med 15 millioner kroner, nær en dobling fra 2022.

Alle i Norge skal få være seg selv og leve frie og trygge liv. Derfor prioriterer vi nå et kraftig løft i støtta til de skeive organisasjoenene, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) til NRK.

Hun møter lederne fra flere skeive organisasjoner utenfor London Pub og Per på hjørnet, der to mennesker ble drept og flere titalls skadet under et angrep natt til 25. juni.

– De viktigste for å jobbe med at skeive skal få bedre levekår og leve frie liv, det er organisasjonene som er på bakken der folk jobber og bor, sier Trettebergstuen.

Vil komme godt med

Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold (FRI) er godt fornøyd med den økte støtten.

– Det er mye som driftes på frivillighet, og det er vi som har mulighet til å gjøre et viktig stykke arbeid. Derfor er det veldig deilig å se at regjeringen nå satser og styrker den såkalte LHBT-potten, sier leder i FRI Inge Alexander Gjestvang.

Pengene skal brukes til å videreføre arbeidet organisasjonene gjør i dag.

– Å jobbe for politisk påvirkning, å få endring i de sakene som gagner våre liv, for eksempel et verdig behandlingstilbud til transpersoner og innføring av en tredje juridisk kjønnskategori. Samtidig må vi fortsette å styrke frivilligheten og de møteplassene der vi kan være trygge og ha et fellesskap, sier Gjestvang.

Dobler til Oslo Pride

I forslaget dobles også tilskuddet til Oslo Pride fra en million til to millioner kroner.

– Det er det største Pride-arrangementet i landet. De gjør også et fantastisk arbeid med å inspirere og lære opp andre Pride-arrangementer rundt om i landet, om hvordan de kan samle folk, og feire og markere politiske kamper, sier Trettebergstuen.

Knyttes til skyting

Doblingen av støtte kommer etter skytingen i Oslo-sentrum 25. juni i år, hvor to mennesker ble drept.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter