Ole Edvard Wold-Reitan ny stiftsdirektør i Oslo ­bispedømme

Foto: Darya Tryfanava fra Unsplash
Foto: Darya Tryfanava fra Unsplash
Ole Edvard Wold-Reitan er ansatt som stiftsdirektør i Oslo ­bispedømme. Han kommer fra jobben som assisterende sekretariats­leder ved Det kongelige hoff. Det skriver Vårt Land.

Ole Edvard Wold-Reitan  har også vært ­daglig leder i Kronprinsparets Fond og konstituert kommunikasjonssjef ved Slottet. I jobben som assisterende sekretariatsleder har han hatt hovedansvar for kronprinsesse Mette-Marits offisielle program.

Det er også kjent at Wold-Reitan og hans ektemann Harald Wold-Reitan er gode venner av kronprinsparet. I 2012 dro kronprinsessen til New Dehli for å passe et nyfødt tvillingpar som var unnfanget ved surrogati og som ekteparet skulle hente, da ekteparet Wold-Reitan ble forhindret på grunn av visumproblemer. Episoden skapte naturlig nok debatt og omtale i norske medier.

– Jeg gleder meg til samarbeid, nye arbeidsoppgaver og nytt fellesskap i stillingen som stiftsdirektør i Oslo Bispedømme, sier Wold-Reitan i en pressemelding.

Vårt Land har bedt Reitan om et intervju, men i en sms til avisen svarer den nye stiftsdirektøren at han ikke tiltrer før etter påske så «pressemeldingen får gjøre nytten enn så lenge».

Etter 2010 har Wold-Reitan hatt forskjellige stillinger ved Det kongelige hoff. Han har vært daglig leder i Kronprinsparets Fond og konstituert kommunikasjonssjef. De fleste årene på Slottet har han vært i stillingen som assisterende sekretariatsleder, med hovedansvar for Kronprinsessens offisielle program. Denne stilling har han i dag.

Før karrieren på Slottet har Wold-Reitan vært daglig leder i Kirkelig Kulturverksted i en årrekke og leder for TV-aksjonen «Hjerterom» i 2005.

Leder av Oslo bispedømmeråd, Gard Sandaker-Nielsen, er godt fornøyd med ansettelsen og sier til Vårt Land:

Ole Edvard Wold-Reitan har bred ledererfaring fra ulike organisasjoner og virksomheter, og jeg er trygg på at han vil bidra til å utvikle kirken i bispedømmet. Jeg ser fram til å få ham på plass og vil ønske ham velkommen til et godt og viktig arbeidsfellesskap.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter