Også Tyskland vil forby transterapi

Brandenburg, Berlin Tyskalnd
Foto: Claudio Schwarz Purzlbaum fra Unsplash

All terapi som har som mål å endre eller undertrykke seksuell legning eller kjønnsidentitet, kan snart bli ulovlig i Tyskland, skriver Lifesitenews.

Den tyske regjeringen har fremmet et lovforslag som vil forby konverteringsterapi, definert som “alle terapier utført på mennesker som har som mål å endre eller undertrykke seksuell legning eller selvoppfattet kjønnsidentitet.”

Angela Merkel, den tyske rikskansleren, og Jens Spahn, den homoseksuelle helseministeren, foreslo den nye loven i februar. Begge er medlemmer av CDU.

Kirurgi og hormonbehandlinger “rettet mot å uttrykke en persons selvopplevde kjønnsidentitet” regnes ikke som konverteringsterapi, forklarer lovforslaget. Dermed ville ikke “kjønnsskiftekirurgi” og andre tiltak være forbudt i henhold til loven som nå er diskutert blant parlamentsmedlemmer.

Konverteringsbehandling av personer under 18 år vil bli strengt forbudt. Voksne har derimot lov til å gjennomgå konverteringsterapi så lenge de fritt velger å gjøre det.

Dette valget eksisterer imidlertid kanskje ikke i virkeligheten, siden offentlige annonser som tilbyr konverteringsterapi er forbudt. Når det gjelder barn og unge, er det ikke sikkert at konverteringsterapi “annonseres, tilbys eller anskaffes” privat.

For å forklare behovet for den nye loven hevdet regjeringen at det er “en betydelig risiko for de berørte personer å lide helseskader, for eksempel å utvikle depresjon og angst, for å miste seksuelle følelser fullstendig, noe som kan føre til økt selvmordstendens.”

Kilde: Lifesitenews

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter