NLA skal granskes

Nyheter
Foto: Branden Harvey fra Unsplash

NTB skriver i dag:

Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen – skal ta en gjennomgang av NLA Høgskolen etter bekymringsmeldinger.

Bekymringsmeldingene gjelder blant annet høyskolens praktisering av akademisk frihet. I tillegg har det blitt avdekket forhold om skolen i mediene, og flere forhold tyder på at forskningsproduksjonen ved skolen er lav og synkende.

NLA Høgskolen er en privat høyskole som tilbyr lærerutdanning, medieutdanning, teologi og kunstfag i Bergen, Oslo og Kristiansand.

I november ble det kjent at høyskolen skulle bytte ut et verdidokument som blant annet inneholdt et omstridt punkt om homofili.

– Når det er kommet offentlig fokus på spørsmålet om forskningsfrihet ved institusjonen vår, er vi glad for muligheten til en gjennomgang slik at det ikke kan hefte tvil om at forskere ved NLA Høgskolen har akademisk frihet og forskningsfrihet, kommenterer rektor Erik Waller.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Samantha Gades fra Unsplash

Pride-uke i norsk ishockey

Denne uka er det Pride-uke i norsk ishockey, og det blir også markert i NRKs Supernytt. Supernytt er et program det er vanlig for norske

Foto: Headway fra Unsplash

Kristent ressurssenter utvider staben

Peter Risholm gikk nylig inn i nyopprettet stilling i Kristent Ressurssenter. Der vil han jobbe med «kommunikasjon og samfunn», ifølge organisasjonens pressemelding. Den 1. desember