Når tre menn blir fedre til samme barn

Foto: Tatiana Zanon fra Unsplash
Foto: Tatiana Zanon fra Unsplash

Den første familien i California med TRE fedre på barnets fødselsattest skriver bok slik at omverdenen kan få innblikk i en polyamorøs hverdag.

Det polyamorøse trekløveret fra San Diego vant en gjennomgripende juridisk seier i 2017 da en dommer i California satte tre fedre på en fødselsattest.

Ian Jenkins, Alan Mayfield og Jeremy Allen Hodges er nemlig alle oppført på datteren Pipers fødselsattest

Familien har nå også fått en 14 måneders sønn Parker, et halvt søsken for Piper som nå er 3 år. Begge barna ble unnfanget ved hjelp av donerte embryoer og båret fram av surrogatmødre.

Nå har Ian Jenkins skrevet en bok med tittelen Three Men and a Baby, og den blir utgitt i mars neste år. Til Huffington Post sier han at noen amerikanske stater er ‘brutale’ mot polyamorøse familier og ba om mindre byråkrati.

Ian Jenkins sa at han også ønsket å øke bevisstheten om behovet for flere juridiske rettigheter for polyamorøse familier, og sa at de var heldige som bodde i en ‘liberal’ stat som California.

Jeg er veldig bekymret for de som bor i en stat som ikke er like liberal som California og som ønsker å leve denne typen liv, men som ikke har muligheten til å flytte.

California er ikke den eneste som aksepterer polyamorøse forhold. I juli stemte byen Somerville i Massachusetts for å gi polyamorøse forhold noen av de samme rettighetene som gifte ektefeller, inkludert helseforsikring.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter