Minnesota vil forby homoterapi

Foto: Christina @ wocintechchat.com fra Unsplash
Foto: Christina @ wocintechchat.com fra Unsplash

Minnesota-guvernør Tim Walz signerte torsdag en lov med mål om å forby homoterapi i staten.

Walz sa under signeringen at konverteringsterapi, som har som formål å få LHBTQ-personer til å forandre eller undertrykke sin seksuelle orientering eller kjønnsidentitet, er en fæl praksis som ikke støttes av noen legitime helseorganisasjoner. Det skriver Vårt Land.

Han håper at signeringen vil sikre at ingen mindreårige i Minnesota blir utsatt for homoterapi, og at ingen forsikringsselskaper eller helseplaner dekker det.

– Det finnes ikke plass for hat i staten vår. Det er ikke rom for splittelse, sa Walz under signeringsseremonien, som fant sted like før Pride-uken i delstaten.

– LHBTQ samfunnet vårt er en del, og en stor del av hva det betyr å være fra Minnesota. Når de blir utsatt for vonde ting, har vi det alle vondt. Og når de lykkes, lykkes vi alle, sa Walz.

Minnesota er en av 24 stater som i varierende grad forbyr psykisk helsepersonell å prøve å endre noens seksuelle legning gjennom så kalt homoterapi.

Elleve byer i staten har allerede lokale forbud, inkludert Minneapolis, St. Paul, Rochester og Duluth.

Dele
Share on email
E-post
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Washington, USA

Føderal domstol opphever Bidens transpolitikk

En føderal domstol har blokkert et krav fra Biden-administrasjonen som krever at leger skal utføre transseksuelle prosedyrer og aborter uavhengig av religiøse eller samvittighetsinnvendinger. Det

Foto: Andy Beales fra Unsplash

Norges Kristne Råd beklager forhastet uttalelse

Tirsdag var en rekke organisasjoner inviterte av Kulturdepartementet til høringsmøte om deres lovforslag mot konverteringsterapi rettet mot LHBTQ-personer. Under høringsmøtet sa spesialrådgiver i Norges Kristne