Leder av Stavanger bispedømmeråd støtter Therese Egebakken

Foto: krakenimages fra Unsplash
Foto: krakenimages fra Unsplash

Nestleder i Stavanger bispedømmeråd, Thor Magne Seland, publiserte fredag ettermiddag deler av en tekst rådsmedlem Therese Egebakken hadde skrevet om hverdagsrasisme på sin egen facebook-side.

Seland kopierte teksten uten tillatelse og byttet ut ordet «rasisme» med «homofobi». Egebakken reagerte, og mente at Seland indirekte kalte henne homofob – noe Seland benektet.

– Varm støtte Therese

Flere hundre har trykket «liker» på Selands innlegg, men også Egebakkens innlegg har høstet stort engasjement. Blant annet skriver leder i Stavanger bispedømmeråd, Liv Heidrun Skaar Heskestad, dette i kommentarfeltet:

«Varm støtte Therese. Dette er ikke greit.»

I tillegg gir hun følgende kommentar til Vårt Land:

– Stavanger bispedømmeråd respekterer at det er to ulike syn i kirken, og har ingen problemer med å ivareta det. Det som etter hvert har blitt tydeligere er at det konservative synet har trangere kår. For halvparten av bispedømmerådet er det viktig at denne gruppen ivaretas, sier Skaar Heskestad.

Hun presiserer at hvilken som helst prest er velkommen til å søke i Stavanger.

– Ved tilsetting vil det uansett være en grundig vurdering av hvilke kvalifikasjoner som trengs av presten for å kunne tjene en menighet best mulig. Å tilsette en homofilt samlevende prest i en konservativ menighet tror ikke jeg er godt for noen av dem, sier bispedømmerådslederen.

 

Dagen

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter