Kjent ballett-koreograf tvunget bort fra jobb etter påstand om transofobi

Foto: Ahmad Odeh fra Unsplash
Foto: Ahmad Odeh fra Unsplash

Den kjente ballettkoreografen Rosie Kay har aldri viket unna kontroversielle emner. Balletten hennes MK Ultra henvendte seg til konspirasjonsteoretikere; hennes prisbelønte 5 soldater, inspirert av ukene hun tilbrakte innebygd i et infanteriregiment, taklet krig. Men tirsdag trakk Kay seg fra dansekompaniet som bærer navnet hennes, tvunget ut på grunn av hennes tro på at biologisk kjønn er uforanderlig.

Det som førte til at Kay (45) forlot livsverket sitt, var en krangel på en fest hun holdt for unge dansere hjemme hos henne. Hun fortalte dem at hennes neste ballett var basert på Virginia Woolfs Orlando, en mannlig aristokrat som forvandles til en kvinne, og la til: “Woolf vet at hvem som helst kan endre kjønn i fantasien, men at du ikke kan endre kjønn i kroppen din.”

Dette fikk de unge danserne til å reagere, og de klaget til styret. Kay mistet etterhvert tilgangen til sitt eget firmas bankkonto, sosiale medier og e-post. Selv om Kay benekter anklagen fikk hun ikke noe støtte, og trekker seg derfor fra en kulturbedrift hun selv skapte.

The Times

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Les boka Har du lyst har du lov

Her kan du lese den mye diskuterte boka Har du lyst har du lov, av den kjente psykologen og sexologen Thore Langfeldt: https://www.nb.no/items/2e4cc55e4a3d7a3cf43fba29206769f4?page=0