Hensynet til transpersoner står over unge jenters rett til beskyttelse i USA

Foto: Rubaitul Azad fra Unsplash
Foto: Rubaitul Azad fra Unsplash

Blake Allen er 14 år gammel og går første året på ungdomskolen Randolph Union High School i Randolph, Vermont. Hun og faren fortalte nylig en historie til Tucker Carlson som nok en gang får en til å miste troen på menneskeheten. Ikke engang unge sårbare jenter er beskyttet mot den venstrevridde mobben i USA når hensynet til transpersoner gjør seg gjeldende. En kan virkelig lurer på hvor det vil ende. Det var Document.no som først omtalte historien i Norge.

Blake fikk skrive sin historie i en kronikk på Fox News.

 

 

Ungdomsskolen straffet meg fordi jeg sa at en mannlig elev ikke burde få lov til å se på at jeg kler av meg

Som liten jente ble jeg lært opp til å verne om kroppens privatliv og å si ifra hvis jeg følte meg utrygg eller noe fikk meg til å føle ubehag. Nå er jeg 14 og sjokkert over å erfare at ikke alle voksne tar deg på alvor når du sier at du ikke føler deg trygg eller komfortabel. Faktisk kan de til og med straffe deg for å si ifra.

Det var det som skjedde med meg da jeg sa at jeg ikke syntes det var greit at en tenåringsgutt skulle få lov til å være til stede i jentegarderoben der lagkameratene mine og jeg kler av oss og skifter. Jeg er privat når det gjelder kroppen min, selv i sikkerheten og komforten hjemme. Men på skolen er det tilsynelatende ikke noe problem med at en mannlig elev står fritt til å se på oss jenter som skifter klær.

Det var en samtale jeg hadde med jevnaldrende i franskklassen, som gjorde at jeg fikk problemer med ansatte ved Randolph Union High School i Vermont. Noen overhørte meg da jeg fortalte vennene mine at en gutt ikke hører hjemme i jentegarderoben, og de rapporterte meg til assisterende rektor, selv om den mannlige eleven ikke hørte meg og er heller ikke befant seg i klassen.

Kontroversen startet imidlertid ikke i franskklassen. Det starten da skolen lot en gutt som identifiserer seg som jente, å konkurrere på jentelaget vårt i volleyball. Da han kom inn i garderoben vår, holdt vi på å skifte. Noen av oss hadde ikke overdeler på, andre var bare i undertøyet. Naturligvis var noen av oss ukomfortable og ba eleven gå, men vi ble ignorert.

 

Jeg var opprørt etter hendelsen og ringte mamma for å fortelle henne om det. Hun og flere andre foreldre ringte skolelederne for å uttrykke sin bekymring over at den mannlige eleven var i jentegarderoben. Skolelederne gjorde ingen forsøk på å støtte oss eller gi oss en praktisk løsning – og de gjorde meg til slemmingen fordi jeg hadde sagt at en gutt ikke bør få lov til å se på oss jenter når vi kler av oss.

 

Burde ikke alle jenter læres opp til å si ifra for å beskytte seg mot situasjoner der de ikke har gitt samtykke – og bli hørt av de som er i stand til å hjelpe? Hvis du har følelsen av at noe ikke stemmer, skal du ikke stole på magefølelsen din?

Ikke på ungdomsskolen min. Hvis du ikke retter deg etter skolens foretrukne retningslinjer for kjønnsidentitet, er det du som er slemmingen. Jeg ble straffet for å uttrykke sanne biologiske fakta og sunn fornuft: Gutter og jenter er forskjellige og må respektere hverandres kroppslige privatliv.

Skolen startet en undersøkelse etter det jeg sa i franskklassen, og forbød hele volleyball-laget vårt å bruke jentegarderoben. Jeg fikk beskjed av assisterende rektorer om at jeg var funnet skyldig i trakassering og mobbing av en elev på grunnlag av elevens kjønnsidentitet. Som straff sa skolens tjenestepersoner til meg at jeg måtte delta i en restorative justice circle* med mangfolds- og inkluderingskoordinator (equity coordinator) og sende inn et «reflekterende essay», og jeg ble suspendert fra skolen.

* Restorative justice circles omfatter en rekke tiltak for å gjenopprette påført skade og brutte relasjoner, kort sagt ulike grader av urett (nsfk.org).

Med juridisk bistand fra Alliance Defending Freedom saksøkte jeg assisterende rektorer og tjenestepersoner i Orange Southwest School District. Samme dag som vi anla sak, opphevet rektor disiplinærtiltakene mot meg.

Men jeg var ikke den eneste som opplevde hevn for å ha sagt en enkel sannhet og ønsket å være trygg. Faren min, Travis, ble suspendert fra jobben som fotballtrener for å ha forsvart meg. Han sa sin mening i et Facebook-innlegg om urettferdigheten ved at den mannlige eleven fikk bruke garderoben vår – for å se på meg og lagkameratene mine kle av oss.

«Han fikk et gratis show, de ble krenket», skrev faren min. Og han ble suspendert fra stillingen som fotballtrener for jentene på ungdomsskolen. Så faren min ble med i søksmålet som utfordret skolens urettferdige hevnaksjon mot oss for å snakke fritt – for å si sannheten.

I stedet for å forsvare sikkerheten og beskytte privatlivet til jenter, holder skoleledelsen fast ved sitt foretrukne syn på kjønnsidentitet, og vil urettferdig gå etter alle som våger å tenke annerledes. Skolen må respektere min fars og mine ytringsfrihetsrettigheter til å uttrykke et syn basert på sunn fornuft om at denne eleven er mannlig og ikke bør ha lov til å gå inn i jentegarderoben.

Det er skolens tjenestepersoners oppgave å sørge for at alle elever føler seg trygge på skolen. Og det er jobben deres å lytte til og respektere våre synspunkter – ikke få oss til å tie når vi snakker ut for å forsvare oss selv.

Se Blake og hennes far Travis fortelle om saken til Tucker Carlson:

 

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter