LHBTIQ-aktivister i Polen frikjent for blasfemi

Regnbuen
Foto: Abigail Keenan fra Unsplash

Tre polske aktivister er frikjent fra anklager om blasfemi etter å ha vist plakater med bilde av jomfru Maria på en regnbuebakgrunn.

De tre kvinnene lagde plakatene i 2019, i protest mot det de mener er fiendtlighet fra den innflytelsesrike katolske kirken i Polen mot LHGBT-samfunnet. Det skriver Dagen.

Domstolen i byen Plock fant ingen bevis for at en forbrytelse var begått og mener også at aktivistenes motivasjon ikke var å støte noen eller å fornærme jomfru Maria, ifølge polske medier.

Saken ble sett som en test av ytringsfriheten under Polens svært konservative regjering, som har lagt press på sekularisering og liberale stemmer i landet.

Abort har vært et svært omstridt spørsmål i landet, etter at det i januar ble innført nye strenge abortrestriksjoner. De innebærer blant annet forbud mot abort selv om fosteret har store misdannelser.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Saint John's Seminary fra Unsplash

Kim Friele blir kåret til “helgen”

Kåringen skjer under en regnbuemesse i Stiklestad kirke under Olsokdagene. «Helgenkåring» har ikke skjedd i Norge siden middelalderen – Hun er en beskytter for det

Foto: Maico Pereira fra Unsplash

Cuba sier ja til likekjønnede ekteskap

Cuba har avholdt en folkeavstemning om landet skal tillate likekjønnede ekteskap, og ifølge myndighetene er resultatet er det et stort flertall som sier ja. Folkeavstemningen,