Frankrike: Spillere nektet å bruke regnbuedrakt – ble satt ut av laget

Foto: Pawel Czerwinski fra Unsplash
Foto: Pawel Czerwinski fra Unsplash

Toulouse-spiller Zakaria Aboukhlal og Nantes-spiller Mostafa Mohamed ble ifølge nyhetsbyrået AFP strøket fra lagoppstillingen på grunn av sin motstand mot trøyene som ble brukt av alle lag i Ligue 1 og Ligue 2 i helgens serierunde. Alle kapteinsbind var også i regnbuefarger som ledd i en kampanje mot homofobi.

Aboukhlal var ikke alene blant hjemmespillerne.

– Noen spillere i profflagets tropp er uenige i bruken av regnbuefarger som representerer LHBT-bevegelsen, meldte Toulouse i en uttalelse.

– Mens vi respekterer spillernes individuelle valg, og etter omfattende meningsutveksling, har klubben besluttet å utelate spillerne det gjelder fra denne kampen.

Ved siden av spillerne som ble satt ut av laget i Toulouse, meldte Guingamp-spiller Donatien Gomis forfall til kampen mot Sochaux i Ligue 2 av samme årsak.

– Plasseringen av markeringen mot homofobi er katastrofal, sa Roy etter at hans lag slo Auxerre 1-0 i et viktig bunnoppgjør.

– Selv har jeg ikke noe problem med markeringen, men jeg vet at det finnes spillere som har det, og deres fravær kan få avgjørende betydning.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter