Frank Rossavik: Tullete å forby at voksne folk snakker sammen

Foto: Priscilla Du Preez fra Unsplash
Foto: Priscilla Du Preez fra Unsplash

Aftenposten-kommentator Frank Rossavik mener forbud er feil måte å bekjempe homoterapi på.

Det kom fram under et seminar om forsoning i Trefoldighetskirken i Oslo i forrige uke, som tidligere omtalt i Vårt Land.

– Jeg mener konverteringsterapi er noe tull. Samtidig mener jeg også at det er tullete hvis staten skal forby voksne mennesker å snakke frivillig sammen om hva de vil, sa Rossavik under seminaret.

Kommentaren var rettet mot Kirkerådet, som har gitt sin støtte til regjeringens lovforslag.

I seminaret ga han uttrykk for at forsoning mellom kirken og skeive er urealistisk så lenge deler av Den norske kirke mener homofili er synd. I stedet oppfordrer han kirken til å engasjere seg på andre fronter, som i debatten om konverteringsterapi.

Til Dagen forklarer Rossavik, som selv er homofil, at hans synspunkt er basert på en «liberal betraktning».

– Utgangspunktet er at voksne mennesker må få gjøre med hverandre som de vil. Det er ikke alltid at det voksne gjør med hverandre er bra, og konverteringsterapi er heller ikke bra. Men det er ikke et problem som kan løses ved at staten vedtar en lov med uklare premisser og høye strafferammer, sier Rossavik til Dagen.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: krakenimages fra Unsplash

KrF støtter organisasjonen FRI

KrF ønsker at organisasjonen FRI fortsatt skal få solid støtte over statsbudsjettet. Det ble tidligere kommentert i den kristne dagspressen da KrF ville halvere den

Foto: brotiN biswaS fra Pexels

Trettebergstuen: Vi kunne vært mer presise

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) kritiserte nylig Aftenposten-kommentator Andreas Slettholm i et innlegg i Aftenposten. Statsrådens innlegg kom etter at Slettholm uttalte seg kritisk mot lovforslaget,