Forsker bak homoterapi–rapport er selv aktiv i Skeivt kristent nettverk

Foto: Sara Rampazzo fra Unsplash
Foto: Sara Rampazzo fra Unsplash

Nå kan Dagen melde at en av forskerne som står bak homoterapirapporten , Line Alice Ytrehus, selv er aktiv i Skeivt kristent nettverk (Skn). Til Dagen avviser hun påstander om inhabilitet:

– Det er nesten alltid noen som stiller spørsmål ved forskning. Det må de få lov til.

Hun er assisterende instituttleder ved Høgskulen på Vestlandet, og tidligere ansatt ved NLA Høgskolen i Bergen.

 På spørsmål fra Dagen om hun har forståelse for at det kan stilles spørsmål ved din objektivet som forsker på dette feltet, svarer hun:

– Både ja og nei. Det er vanskelig å rekruttere personer til denne typen undersøkelser siden det er et veldig sårbart tema. At jeg hadde tilknytning både til Skeivt kristent nettverk og menneskerettighetsarbeid i tillegg til at jeg er forsker, har gitt oss troverdighet blant denne gruppen og gjort at vi har rekruttert flere respondenter, tror jeg.

Forskeren mener at tilknytningen hennes til Skn har vært mer en fordel enn en ulempe i dette tilfeller.

– Det å få et bredt grunnlag er viktigere enn akkurat hvem som utfører forskningen. Det er viktig at man får dokumentert disse erfaringene, som viser seg å egentlig være mer alvorlige enn vi hadde trodd.

– Jeg tror også det er en fordel for forståelsen at jeg selv er kristen.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Les boka Har du lyst har du lov

Her kan du lese den mye diskuterte boka Har du lyst har du lov, av den kjente psykologen og sexologen Thore Langfeldt: https://www.nb.no/items/2e4cc55e4a3d7a3cf43fba29206769f4?page=0  

Foto: Jason Leung fra Unsplash

Stavanger får regnbueplass

Stavanger kommunes utvalg for miljø og utbygging, som består av representanter fra Ap, H, FP, MDG og V, vedtok 21. juni 2023 følgende: Utvalg for