Engelsk helsesenter spør foreldre om deres nyfødte er trans­kjønnede eller ikke-binære

Foto: Tim Bish fra Unsplash
Foto: Tim Bish fra Unsplash

Et helsesenter i England gav nye foreldre spørreskjemaer der de spurte om de anså babyene sine for å være transpersoner eller ikke-binære. Det skriver Document.no.

Et skjema som ble tilbudt av en allmennlegepraksis i Birmingham til nybakte foreldre, spurte dem om de anså barnet sitt for å være enten «mann (inkludert transmann)», «kvinne (inkludert transkvinne)», «ikke-binær», «annet» (ikke oppført)» eller «ikke oppgitt».

 

Ei kvinne delte et skjermbilde av skjemaet og la det ut på Twitter: «Så kompisen min har nylig fått en baby og måtte registrere dette dyrebare nye livet. Dette er registreringsskjemaet for nyfødte hun står overfor.» «Jeg tror hun kommer til å registrere babyen som Annet = dinosaurkjønn», spøkte hun.

 

Woodgate Valley Health Center insisterte på at skjemaet ble brukt av nye pasienter i alle aldre som ønsker å registrere seg, ikke bare nyfødte. De fortalte avisen The Sun at det var et «standard nytt pasientregistreringsskjema for enhver ny pasient» som «inkluderer, men er ikke begrenset til foreldre, som registrerer en nyfødt baby».

Free Speech Union-direktør Toby Young kaller dette «en invitasjon til woke foreldre om å tvinge sine sprø ideer om sex og kjønn på sine nyfødte». Han sa: «Ville det ikke være mer ansvarlig av denne fastlegepraksisen å henvise foreldre som ikke kan bedømme kjønnet til babyene sine ved å se på kjønnsorganene deres til en psykiater?»

Ifølge avisen Daily Mail er skjemaet ikke en del av en bredere politikk fra de nasjonale helsemyndighetene (NHS). Hver lokal klinikk har derimot muligheten til å legge til flere kjønnsalternativer på sine egne skjemaer.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter