EMD: Romania bryter menneskerettighetene til likekjønnede par

Den europeiske menneskerettsdomstolen (EMD) sa i en avgjørelse tirsdag 24. mai at Romania bryter artikkel 8 i Den europeiske menneskerettskonvensjonen som gir rett til respekt for privatlivet og familielivet ved å ikke tillate ekteskap eller sivile partnerskap for likekjønnede par. Det skriver Document.no.

Romania ble klaget inn for EMD av 21 likekjønnede par, som argumenterte for at rumensk lov ikke respekterte menneskerettighetene deres.

I EU-landet Romania ble homofili først avkriminalisert i 2001. De siste årene har landet gjort flere forsøk på å begrense rettighetene til folk i LHBT-miljøet, blant annet ved å forsøke å fjerne studier om kjønnsidentitet på universiteter og skoler.

EMD minnet i avgjørelsen om at medlemslandene er pålagt å sørge for lover som åpner for tilstrekkelig anerkjennelse og beskyttelse av forholdene mellom par av samme kjønn.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Alejandro Cartagena fra Unsplash

Dragartist besøker barneskoler i Nordland

Dragartisten  Nabi Yeon Geisha skal i regi av Den kulturelle skolesekken besøke barneskoler i Nordland. Hjemmesiden til Den kulturelle skolesekken Nordland skriver på sine hjemmesider:

Foto: Bente Stausland Skartveit

Når skolen blir et regnbuefyrtårn

Flere skoler har gjennomgått en sertifiseringsprosess for å bli godkjent som regnbuefyrtårn. Men ikke alle vet hva det innebærer i praksis. Vi har fått tilgang