El Salvador forbyr kjønnsideologi i skoleverket

Foto: Rubaitul Azad fra Unsplash
Foto: Rubaitul Azad fra Unsplash

President Nayib Bukele forbyr alt utdanningsmateriell som inneholder såkalt kjønnsideologi fra offentlige skoler og universiteter i El Salvador. Det skriver Document.no.

FDocument.no skriver at forbudet gjelder alt som fremmer eller refererer til det presidenten kaller marxistisk kjønnsideologi i blant annet lærebøker og læreplanen.

Direktivet kommer bare dager etter at Argentinas regjering forbød «inkluderende» språkbruk fra det offentlige.

De to presidentene deltok på CPAC-konferansen (Conservative Political Action Conference) i USA denne helgen.

I et revolverintervju i en bråkete korridor under CPAC forklarer Bukele hvordan han tenker.

– Det er viktig at timeplanene ikke er fulle av kjønnsideologi, men også at foreldre er informert og har et ord med i laget. Vi overlater ungene våre, det kjæreste vi har, til utdanningssystemet for at de skal lære nyttige ting som biologi, matematikk og lignende.

– Så blir de i stedet utsatt for pseudo-vitenskap og saker som ikke stemmer overens med naturen. Det er ikke bare noe som skjer tilfeldig, det er del av en plan for å ødelegge de fremtidige generasjonene.

Han synes det er bra med en modernisering av læreplanene, men det må være et faglig opplegg som er produktivt og nyttig for folket.

– Det må være noe foreldre blir glade for at barna får lære selv om de selv ikke nødvendigvis fikk lære det i skolen, sier presidenten og nevner finans som et eksempel.

 

Utspillet har ført til et bredt spekter av reaksjoner. LHBT+-aktivister føler saken handler om dem selv og kaller det et direkte angrep på minoritetsgrupper. Det gjør også venstrevridde nyhetsnettsteder. De er bekymret for at rettighetene knyttet til «kjønnsmangfold» skal bli undertrykt.

Feminister er redd for at selve likestillingen mellom kjønnene – så langt den eksisterer i El Salvador – skal få seg et skudd for baugen.

Bukele ble i februar gjenvalgt med hele 84 prosent av stemmene. Han startet som politiker på ytre venstre-fløyen i 2012, som medlem i et parti med røtter fra venstreradikale geriljagrupper fra borgerkrigen.

Mange er fortsatt forundret over at han har snudd tvert om i verdispørsmål og nå for eksempel avviser retten til abort og ekteskap mellom homofile.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter