Det er ikke ulovlig å brenne Prideflagg

Foto: Ricardo Gomez Angel fra Unsplash
Foto: Ricardo Gomez Angel fra Unsplash

I et debattinnlegg i avisen Vårt Land skriver advokat Geir Lippestad at han reagerer på at politiet etterforsker brenningen av Pride-flagg på Haugenstua 1. juli, mens de samtidig ikke etterforsker Sians koranbrenninger.

«Jeg finner ikke noe juridisk grunnlag for å forskjellsbehandle disse minoritetene som rammes på denne måten», skriver Lippestad.

Flaggbrenning rett etter terror

Vårt Land har snakket med jusprofessor ved Universitetet i Bergen, Hans Fredrik Marthinussen, som forteller at hverken brenning av Pride-flagg eller Koranen bryter norsk lov.

Marthinussen mener tidspunktet Pride-flagget ble brent på kan ha vært avgjørende. Dette skjedde rett etter terrorangrepet mot Per på hjørnet og London pub i Oslo sentrum.

Han mener saken likevel bør henlegges av politiet.

– Det er ikke straffbart å brenne et Pride-flagg og det er ikke straffbart å brenne koraner.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Etterforskes som hatkriminalitet

Politiet startet etterforskning etter flaggbrenningen på Haugenstua.

– Politiet ønsker kontakt med eier av flagget. Politiet vet ikke om det var eier selv som tente på flagget eller om dette tilhører noen andre, sier etterforskningsleder Hanne Nilsson til VG.

Avisen skriver at hendelsen etterforskes som hatkriminalitet, og at det dermed har stort betydning hva motivet bak handlingen var.

Dette reagerer Hans Fredrik Marthinussen på.

– Dette bare er tull, fordi det åpenbart er lovlig, sier han til Vårt Land.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Rubaitul Azad fra Unsplash

El Salvador forbyr kjønnsideologi i skoleverket

President Nayib Bukele forbyr alt utdanningsmateriell som inneholder såkalt kjønnsideologi fra offentlige skoler og universiteter i El Salvador. Det skriver Document.no. FDocument.no skriver at forbudet