Church of England vurderer kjønnsnøytralt språk når de skal omtale Gud

Foto: Stephanie Leblanc fra Unsplash
Foto: Stephanie Leblanc fra Unsplash

En talsmann for Church of England forsvarte ifølge Lifesitenews diskusjoner rundt såkalt «kjønnsinkluderende» språk for Gud som «ingenting nytt».

Den anglikanske biskopen Michael Ipgrave, nestleder for den ansvarlige liturgiske kommisjonen, uttalte under Church of Englands generalsynode denne uken at institusjonen hadde “utforsket bruken av kjønnet språk i forhold til Gud i flere år,” ifølge en rapport i The Guardian.

Den britiske avisen The Telegraph rapporterte at en talsperson for Church of England hevdet at diskusjonen “ikke er noe nytt” siden “kristne har erkjent siden antikken at Gud verken er mann eller kvinne, men de forskjellige måtene å tiltale og beskrive Gud på som finnes i Skriften har ikke alltid gjenspeiles i vår tilbedelse.»

Spesifikke spørsmål angående Church of Englands «inkluderende språk»-prosjekt forblir ubesvart, for eksempel om og hvordan bønnen Fadervår ville bli omskrevet.

Den anglikanske forfatteren og teologen Rev. Dr. Ian Paul kritiserte prosjektet. Han fortalte The Telegraph at «[b]ibelen bruker feminine bilder og metaforer av Gud, men identifiserer først og fremst Gud ved å bruke maskuline pronomen, navn og bilder. Mannlige og kvinnelige bilder er ikke utskiftbare.»

«Det faktum at Gud kalles «Far» kan ikke erstattes av «Mor» uten å endre betydning, og det kan heller ikke kjønnsnøytraliseres til «Foreldre» uten tap av mening. Fedre og mødre er ikke utskiftbare, men forholder seg til deres avkom på forskjellige måter.»


Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Camylla Battani fra Unsplash

Venstre vil tillate surrogati i Norge

Venstre la torsdag fram følgende forslag: * Stortinget ber regjeringen fremme forslag om å tillate samtidig egg- og sæddonasjon for enslige og par. * Stortinget ber