Byrådet i Bergen vil støtte Skeivt Kristent Nettverk med 300 000 kr årlig

Foto: Mao Yuqing fra Unsplash
Foto: Mao Yuqing fra Unsplash

Neste uke legges byrådet i Bergens forslag til budsjett frem for bystyret, men allerede nå røper byråd Katrine Nødtvedt (MDG) at de foreslår at Skeivt Kristent Nettverk (SKN) skal få et fast tilskudd på 300.000 kroner fra og med neste år. Det skriver Bergensavisen (BA).

– SKN er en viktig del av mangfoldet blant de skeive organisasjonene, og jeg er veldig glad for at de nå med større økonomisk sikkerhet kan fortsette arbeidet sitt, forteller Nødtvedt, som er byråd for kultur, likestilling og mangfold, til BA.

– Hvis dette går gjennom vil det gi oss en forutsigbarhet og en trygghet, og vil hjelpe oss å bygge organisasjonen videre. Vi setter stor pris på tilliten, sier leder i SKN, Elisabeth Meling, til Vårt Land.

Skeivt Kristent Nettverk jobber for aksept for skeive i menigheter, og har et spesielt fokus på det frikirkelige og karismatiske fellesskap. De er opptatt av at man kan kombinere sin kristne tro med likekjønnet samliv eller det å være transkjønnet.

Nettverket har tidligere vakt oppmerksomhet for å utarbeide en liste over det de kaller trygge kirker, menigheter de mener det er «trygt å gå og trygt å engasjere seg i som skeiv».

Meling forteller at per i dag er omtrent 40–50 prosent av nettverkets finansiering midler fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet. Hvert av de to siste årene har de også fått 250.000 kroner i oppstartsstøtte fra Bergen kommune, og de får også inn litt midler via medlemskontingenter.

Men et fast tilskudd fra vestlandskommunen vil være kjærkomment. Hun håper andre kommuner vil følge deres eksempel.

Skeivt Kristent Nettverk

  • Startet opp i 2019 i Bergen.
  • De fleste som har vært med fra start har bakgrunn fra pinsekarismatiske menigheter.
  • De har lokallag i Oslo, Kristiansand og Bergen

Midlene SKN eventuelt får fra Bergen kommune vil gå til organisasjonen som en helhet, men SKN sentralt har sin adresse i Bergen, der de startet i 2019.

Meling sier de ønsker at pengene også skal gi noe tilbake til Bergen kommune, men påpeker at de også vil utvide arbeidet.

– Vi ønsker å kunne arrangere nettverkssamlinger for våre medlemmer i ulike byer, og på sikt håper vi å kunne ansette noen sentralt.

I dag er alt arbeid gjort av frivillige. En ambisjon nettverket har satt for tiden framover, er å opprette flere lokallag, og Meling sier det er meldt interesse fra både Stavanger, Tromsø og Trondheim.

– Vi vet at enkelte kristne kan slite med å akseptere sin seksuelle orientering eller identitet fordi de ikke føler seg akseptert i sine miljøer. Derfor synes jeg SKN gjør et viktig arbeid. De skaper trygghet rundt at det går helt fint å være skeiv og troende, sier Nødtvedt til BA.

Budsjettet skal vedtas av bystyret 15. desember, og mindretallsbyrådet som består av MDG, Ap, Venstre og KrF må få med SV og Senterpartiet for å få det gjennom bystyret.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter