Biskop i den anglikanske kirke blir katolikk, lei av en politisk korrekt kirke

Vatican city
Foto: Caleb Miller fra Unsplash

– Jeg hadde ikke noe annet valg. Church of England ser ut til å komme ut av kurs, sier Michael Nazir-Ali, tidligere biskop i Rochester. Det skriver avisen Dagen.

Han blir den tredje biskopen som hopper av fra Church of England i år, slik biskopene i både Burnley og Ebbsfleet har gjort tidligere.

Måtte gå ut

Nazir-Ali har forklart årsakene til beslutningen om å forlate den engelske kirken I et innlegg i avisen Daily Mail. Han skriver at han «måtte gå» fordi Englands kirke som institusjon «ser ut til å ha mistet kursen».

– Den anglikanske kirken har blitt splittet opp i en løs sammenslutning av kirker, hvorav mange har motstridende tolkninger av kristendommen.

– Selv når kirken klarer å bli enige om ting, ser det ikke ut til at avgjørelsene har særlig vekt fordi folk likevel går sine egne veier.

– Jeg har slitt med dette i flere år og innså motvillig at jeg ikke har noe valg, fortsetter den pensjonerte biskopen.

15 år

72-åringen, som var biskop av Rochester fra 1994 til 2009, forklarer at det er en «dypt personlig beslutning» og at det handler om et skifte fra «en kirke til en annen» og ikke «en konvertering fra en religion til en annen.».

– Den katolske kirke har hatt sin del av problemer, men troen og verdiene er de som jeg også har og som jeg føler forvitres i Church of England.

KIRKEBYTTE: Pensjonert biskop Michael Nazir-Ali har forlatt den anglikanske kirken til fordel for den katolske kirke. Foto: Privat

– Det kunne ha vært lettere i en alder av 72 å ha blitt værende der jeg var: Å jobbe fra innsiden for å endre tingene jeg føler så sterkt for.

– Tro meg, jeg har prøvd, men jeg har mislyktes. Kirkens råd og synoder er gjennomsyret av aktivister som kjemper for hver sin sak, enten det handler om kulturell korrekthet, klimaendringer, identitetspolitikk, multikulturalisme eller kritisk teori om rase, religion og kjønn. Det er en nymarxistisk teori utviklet for å skape konflikt ved å dele mennesker inn i ofre og skurker.

Fyrtårn av håp

Kirkens holdning til ekteskap, den «endeløse selvransakelsen omkring Storbritannias imperialistiske fortid» og det å ikke spille en viktig rolle i forsvaret av forfulgte kristne rundt om i verden, er noen av de andre grunnene til at Nazir-Ali forlater anglikanerne.

Han avslutter brevet med at han håper kirken «kan finne tilbake og gjenoppdage motet til å stå opp for det som betyr noe».

– Jeg ber om at den nok en gang vil bli kirken som St. Augustine brakte hit for et og et halvt årtusen siden, et fyrtårn av håp, som utstråler tro og verdier til en hel verden, ikke en flamme som blafrer i vinden.

Dele
Share on email
E-post
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: John Schnobrich fra Unsplash

Lav tillit til kjønnsforskning

Årets Medieundersøkelse er klar. Den er utført på oppdrag av Nordiske Mediedager og hadde i år 1431 respondenter. Rapporten viser forskjellen på hvilke holdninger journalister og

Foto: Rae Tian fra Unsplash

J.K Rowling er ikke blant de utvalgte

Ti bøker fra hvert av de syv årtier, dronning Elizabeth II har regjert, er utvalgt til jubileumsliste. “Harry Potter” glimrer ved sitt fravær Bjarne Nørum