Barn som får lov til å endre kjønnsidentitet kan få psykiske skader

Foto: Artem Kniaz fra Unsplash
Foto: Artem Kniaz fra Unsplash

Det er en økende bekymring over skoler som tillater elever å skifte kjønnsidentitet uten foreldrenes samtykke.

Det kan få alvorlige psykologiske konsekvenser for kjønnsforvirrede barn hvis de får lov til å endre sin kjønnsidentitet, viser en banebrytende undersøkelse som forventes å bli offentliggjort denne uken. Det skriver Document.no.

Advarselen kommer i etter en enorm økning i antall barn som identifiserer seg som transpersoner. Mange bekymrer over at skoler har tillatt elever å skifte kjønn uten foreldrenes viten, til tross for myndighetenes retningslinjer om det motsatte, skriver The Telegraph.

Onsdag publiseres Cass review, som har lovet å se nærmere på skolenes viktige rolle og utfordringene de står overfor i møte med elever som sliter med å akseptere sitt medfødte kjønn.

Den forventes å si at barn kan oppleve «psykologiske» konsekvenser av å få lov til å endre navn og pronomen til det kjønnet de ønsker. I delrapporten som ble offentliggjort i 2022, ble det påpekt at det å endre et barns navn og pronomen «ikke er en nøytral handling».

Det er ikke kun psykologiske problemer som skaper problemer. Såkalte pubertetsblokkere kan gjøre barn sterile for alltid. I Norge er det aldersgrense for å sterilisere seg: Man må være minst 25 år gammel. Men for barn som sliter med kjønnsdysfori er det fritt frem.

Barnelegen Hilary Cass leder undersøkelsen. Da delrapporten ble publisert i 2022 førte det blant annet til at Tavistock-klinikken ble stengt ned.

Cass fant blant annet ut at fokuset på kjønnsidentitet overskygget de mentale problemene mange av de såkalt transkjønnede barna led av, når de ble henvist til  Tavistock’s Gender Identity Development Service (GIDS).

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter