80-årig kvinne utestengt for ikke å godta biologisk mann i kvinnedusjen

Foto: Zhang Kenny fra Unsplash
Foto: Zhang Kenny fra Unsplash

En 80 år gammel amerikansk kvinne er permanent utestengt fra sin lokale YMCA-svømmehall etter at hun krevde at en transseksuell medarbeider som hadde tilsyn med en gruppe unge jenter, ble fjernet fra damegarderoben. Det skriver Document.no.

Document.no skriver at Julie Jaman so,m er bosatt i Washington, ble bekymret da hun skjønte at en biologisk mann var tilstede i kvinnedusjen og at han hadde oppmerksomheten rettet mot små jenter som tok av seg badedraktene.

 

 

Jaman hørte en mannsstemme i garderoben da hun dusjet etter en rutinemessig svømmeøvelse 22. juli. Hun snudde seg og fant seg selv stående naken foran en mann ikledd kvinnebadedrakt, melder Port Townsend Free Press.

Ifølge Jaman er garderobene utstyrt med fellesdusjer som overlater lite til det private. Dusjkabinettene har et lysforheng som ikke skjuler mye:

– Det var hull i gardinen og der sto jeg naken og innsepet med denne fyren veldig tett på meg. Jeg spurte om han hadde penis. «Det raker ikke deg.» Da ba jeg ham komme seg ut med det samme.

En ansatt ved YMCA skal da ha grepet inn og fortalt Jaman at hun «diskriminerte» og gitt beskjed om at hun ettersom hun ikke respekterte YMCAs verdier, ble utestengt fra å bruke bassenget og at de ville ringe politiet.

Tilbake sto Julie Jaman naken og lamslått:

– Ingen var bekymret for hvordan jeg opplevde situasjonen.

Julie Jaman har svømt i YMCA-anlegget i omtrent 40 år. Hun har stemt demokratisk. Hun beskriver sin kjønnsidentitet som forankret i sitt biologiske kjønn:

– Min kjønnsidentitet er formet av åtte tiårs kvinnelighet og livserfaringer gjennom følelser, reaksjoner, intuisjon og visdom, styrke, sårbarhet og preferanser. Jeg føler instinktiv motvilje mot å være naken i nærvær av fremmede menn.

Aktivistene prøver å gjøre spørsmålet til et angrep på transpersoner. For Jaman og andre kvinner med lignende kjønnsuttrykk og identitet, er det en bønn om å få sine rettigheter likestilt med transers rettigheter.

Jaman skrev i en e-post til  Port Townsend Free Press at for transaktivistene handler alt om dem:

– Det ser ut til at alt handler om transaktivistene. Ingen andres behov betyr noe. De krever at kvinner som meg gir opp vårt kjønnsuttrykk og -identitet, endrer hvem vi er og våre kjønnsbaserte følelser, verdier og sensibilitet for å imøtekomme mennesker som dem.

Julie Jaman klokkeklare vidnesmål i bystyret i Port Townsend, Washington, er blitt sett av tusenvis av mennesker. Tilhørerne ble bedt om ikke å applaudere etter talen, noe de ignorerte:

YMCA (Young Men’s Christian Association) er en organisasjon basert på kristne verdier. Den ble grunnlagt i London 1844. KFUK-KFUM Norge (Kristelig Forening for Unge Kvinner – Kristelig Forening for Unge Menn) er en del av de to verdensbevegelsene YWCA og YMCA. KFUK-KFUM Norge ble stiftet i 1880.

 

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter