USA: Transkvinner får konkurrere mot biologiske kvinner

Nyheter
Foto: Branden Harvey fra Unsplash

Organisasjonen USA Boxing vil tillate transpersoner født som menn å konkurrere mot kvinnelige boksere under visse betingelser. Dette melder Daily Mail.

USA Boxing har vedtatt en «Transgender policy» som vil tillate en del mannlige boksere å kjempe i kvinnekategorien fra 2024.

Organet, som fører tilsyn med amerikansk amatør- og olympiske boksing, vil tillate transkjønnede idrettsutøvere å konkurrere under visse forhold.

Mens boksere under 18 år fortsatt må konkurrere som det kjønnet de er biologisk født som, vil voksne transpersoner få lov til å kjempe i den kjønnskategorien de selv velger.

De må oppfylle visse kriterier, inkludert å erklære sin nye kjønnsidentitet, fullføre kjønnsskifteoperasjon, pluss regelmessig hormontesting.

Boksere som har gått over fra mann til kvinne må demonstrere at deres totale testosteronnivå i serum har vært under 5 nmol/L i minst 48 måneder før konkurranse. Deres totale testosteronnivå må holde seg under 5 nmol/L gjennom hele perioden med ønsket kvalifisering for å kunne konkurrere i kvinnekategorien.

USA Boxing kunngjorde politikken på fredag, og sa i en uttalelse: «Hensikten med denne politikken er å gi rettferdighet og sikkerhet for alle boksere».

USA Boxing har tatt initiativet til å innføre politikken etter at Den internasjonale olympiske komité (IOC) i 2021 bestemte at hver idrett og dens styrende organ har ansvaret for å bestemme hvordan idrettsutøvere er til ulempe for andre.

Document.no

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: T Hwang fra Unsplash

Finnmark dropper regnbuefarger på skolesekk

Avgjørelsen falt i hovedutvalget for samferdsel i Finnmark fylkeskommune i går, melder Altaposten. Høyre, Fremskrittspartiet og Industri- og næringspartiet fremmet forslaget om at «sekkene skal være