Tucker Carlson intervjuer Ungarns statsminister Victor Orban

Foto: Stillbilde YouTube
Foto: Stillbilde YouTube

Document.nos Hans Rustad skriver følgende om Ungarn og Fox News Tucker Carlson:

Ved å dra til Ungarn og rapportere hva Ungarn har som ikke USA eller Vest-Europa har – familier, trygge gater og sikre grenser –, har Tucker Carlson tatt et nytt steg. Nå utfordrer han vestlig elite, akkurat slik Trump gjorde.

Ungarn er ikke stort, har 10 millioner mennesker, er uten adgang til havet, har et vanskelig språk (men en rik kultur og historie). Til gjengjeld har Ungarn noe som er sjelden vare i dagens Vesten: Det står opp for seg selv, og Viktor Orban gjør det med den største selvfølgelighet: Hvordan er det mulig ikke å være seg selv? Oppfølgeren kommer logisk: Da forsvarer man også seg selv og sitt: Man sørger for sikre grenser. Da blir det trygge gater.

Bare det å påpeke denne sammenhengen, er politisk eksplosivt i dagens Vesten: Med sikre grenser blir det trygge gater. Dét er det ikke lov å si i dagens USA. Biden har gjort det som Merkel gjorde i 2015, bare på et helt annet nivå. Og vel å merke med erfaringen fra 2015 i ryggen. Midt under en pandemi.

Det er dét som skremmer mange amerikanere: Hva er det som foregår?

Ved å dra til Ungarn og vise at en annen politikk er mulig, har Tucker gjort et politisk trekk som få andre: Han er bare journalist, men når journalister slutter å være journalister, blir det å innta en politisk rolle. Tuckers hemmelighet er ikke vanskelig å avsløre: Han er intelligent og tør å tenke selv. Han har mot til å si hva han ser. Mer skal det ikke til. Men dagens journalister mangler evnen. Hør NRKs USA-korrespondent Lars Os bable i vei om Andrew Cuomo. Han forteller at Cuomo er blitt beundret for sin dyktige opptreden på pressekonferansene, så dyktig at han fikk en Emmy-pris. Han får ikke med seg at denne prisen kom på et tidspunkt da Cuomo allerede hadde mistet grepet og var på vei ned. Det var en redningsaksjon fra en underholdningsindustri som har fått Harvey Weinstein og Disney-pedofile hengt rundt halsen. Også de er på vei ned. Det samme er Biden. Når han i en debatt kalte Orban «en totalitær bølle», har ikke lenger ordene noen vekt. De slår tilbake på Biden. Det er Biden det er noe galt med.

 

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter